SUDILI MU ZA JEDNO, A ON PRIZNAO DRUGO - TEŽE KRIVIČNO DELO! Šok u sudnici: "U BiH sam ubio čoveka za novac"

Shutterstock

Suđenje 28-godišnjem državljaninu Avganistana juče je dobilo neočekivani obrt kada je, govoreći o svom životu, pred sudijom priznao da je prelazeći "balkansku rutu" u Bosni i Hercegovini ubio čoveka i to za novac.

Naime, juče je održano ročište Avganistancu kome trenutno sude zbog napada na svog cimera u stanu u nemačkom Ernstvejleru, kada je on, slučajno ili ne, priznao daleko teže krivično delo - ubistvo u BiH.

"Nikada nisam išao u školu, niti sam pohađao bilo šta. Avganistan sam napustio pre šest godina i toliko traje moje putovanje do Nemačke. Svih ovih godina sam išao 'balkanskom rutomb preko Irana, Turske, Grčke, BiH, Italije, Švajcarske i Francuske. Tokom svih ovih godina bavio sam se raznim poslovima, čak sam radio i za ljude sa 'one strane zakona'. U Bosni i Hercegovini sam ubio čoveka zbog novca, jer mi je bio preko potreban da nastavim dalje", rekao je on pred sudijom.

Govoreći o svom životu u Nemačkoj, kaže da je tu tek nekoliko meseci, a vreme je uglavnom provodio "pušeći hašiš i hodajući po gradu".

Inače, njemu se trenutno sudi zbog pokušaja ubistva cimera, sunarodnika iz Avganistana, koga je izbo nožem četiri puta. Do sukoba je najverovatnije došlo zbog pušenja u stanu. Žrtva napada se oporavila.

O sudbini 28-godišnjeg Avganistanc odlučiće Regionalni sud u Cvajbrikenu, a do presude, on ostaje u pritvoru.

Kurir.rs/Nezavisne