METAL SE STAPA SA KOŽOM, UKRAJINCI RUSIMA PRIREDILI HOROR: Uznemirujući snimci uništenja iz prvog lica, pakao u Harkovskoj oblasti (FOTO, VIDEO)

Yurii Fedosenko/Telegram

Ruski napad u blizini sela Piščane u Harkovskoj oblasti je odbijen, a desetine vozila oštećeno i uništeno, piše Kijev Independent.

Komandant udarnog bataljona dronova Jurij Fedosenko rekao je da su moskovske snage pokušale da napreduju ka Kolesnjikovki i Kruhljakovki, koristeći oko 50 oklopnih vozila i vojnika.

Yurii Fedosenko/Telegram 

Snimci koje je podelio Fedosenko pokazuju ponovljene udare ukrajinskih FPV dronova na ruska vozila koji su navodno uništili 14 i oštetili 26 komada ruske vojne opreme, uključujući borbena vozila pešadije i tenkove.

Yurii Fedosenko/Telegram 

Kijev Independent nije mogao da potvrdi ove navode.

Ceo snimak stravičnog napada, u kom se metal stapa sa kožom stradalih vojnika, možete pogledati i OVDE.

Piščane se nalazi na nekih 30 kilometara od grada Kupjanska u istočnoj Harkovskoj oblasti. 

Yurii Fedosenko/Telegram 

Još jedan ruski napad odbijen je u sektoru Kurahovo u Donjeckoj oblasti, saopštila je 22. septembra ukrajinska 79. Tavrijska vazdušno-jurišna brigada.

Yurii Fedosenko/Telegram 

Ove nedelje, ukrajinske snage su takođe ponovo zauzele fabriku agregata u gradu Vovčansk u Harkovskoj oblasti, saopštila je ukrajinska vojna obaveštajna služba (HUR).

Yurii Fedosenko/Telegram 

Intenzitet borbi u toj oblasti je donekle smanjen u poređenju sa drugim sektorima na istoku Ukrajine kod Pokrovska, Ugledara i Torecka.

Kurir.rs/Katerina Denisova/Kijev Independent/Preneo: D. P.