FANTASTIČNE VESTI IZ UŽICA: Gradski bazen i teretana dostupni zlatnim paraolimpijcima i svim ostalim osobama sa invaliditetom!

Bazen i teretana konačno dostupni za našeg zlatnog paraolimpijca i ostale osobe sa invaliditetom

Zvezdana Gligorijević

Naši zlatni paraolimpijci Nebojša Đurić i njegov trener Miloš Zarić, ali i sve ostale osobe sa invaliditetom od sada će rampom da bez problema dođu na Gradski bazen, kao i da se popnu na sprat gde se nalazi teretana namenjena za osobe sa invaliditetom.

Puštanju u funkciju pored njih prisustvovali su predsednik Paraolimpijskog komiteta Zoran Mićović, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković.
Radivojević i Biljana Barošević, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Zvezdana Gligorijević 

U ime osoba sa invaliditetom i Atletskog kluba “Pora” uspešni paraolimpijac Miloš Zarić rekao je da ovaj lift i rampa do bazena mnogo znači.

- Ovaj lift nam znači, biće nam veliko olakšanje, jer sada možemo sami daizađemo iz kola i da uđemo na bazen. Moram da naglasim da nas grad podržava urelaizaciji svih ciljeva i planova. Imamo 18 medalja sa evropskih i svetskihtakmičenja i Paraolimpijskih igara, a bicikla koju smo dobili od dve privatne kompanije omogućiće osobama sa cerebralnom paralizom da treniraju i da se takmiče – rekao je Zarić.

Zvezdana Gligorijević 

Gradonačelnica Užica rekla je da želi grad bez barijera.


- Srušili smo još jednu barijeru i nastavljamo dalje, jer želimo grad bez barijera iprepreka, jednako dostupan svima. Nedavno smo završili izgradnju lifta za osobe sa invaliditetom u Gradskom kulturnom centru, čime smo dostupnim učinili sve kulturne i zabavne sadržaje. I svi autobusi našeg javnog prevoza prilagođeni su osobama sa invaliditetom, a možemo se pohvaliti i dečijim inkluzivnim igralištem, koje smo početkom ovog meseca otvorili u naselju Turica – rekla je gradonačelnica i podsetila da u Užicu postoji dnevni boravak za decu sa
invaliditetom, a u završnoj fazi je i projekat koji se odnosi na dnevni boravak za odrasle.

Pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević rekla je da ovaj projekat košta skoro tri miliona dinara.

- Zahvaljujući inicijativi našeg proslavljenog paraolimpijca Miloša Zarića, ogromnoj podršci gradonačelnice Užica, svim aktivnostima osoba sa invaliditetom i sredstvima u iznosu od oko tri miliona dinara koje je opredelilo Ministarstvo danas je grad Užice dobio pristupačnu rampu, kosu stepenišnu platformu za osobe sa invaliditetom. Uspeli smo da Gradski bazen posle 12 godina bude dostupan osobama sa invaliditetom, jer od osnivanja to nije bio. Pored ove kose stepenišne platforme urađena je i teretana za osobe sa invaliditetom – rekla je Barošević.

Kurir sport / Zvezdana Gligorijević