Braća Rajić nastavljaju sa opasnim targetiranjem novinarke Kurira! Redakcija Kurira: Nećete nas zaustaviti, raskrinkaćemo sve vaše prevare i malverzacije

Privatna Arhiva

Dušan Rajić i tzv. Dijabetes revolucija, iza koje stoji ovaj, kako sebe naziva, personalni trener s bratom Stojanom Rajićem, ponovo crtaju metu na čelu novinarki Kurira Jeleni S. Spasić! Objavljuju njenu fotografiju i nastavljaju s pretnjama i progonom. Izdavač Kurira će i ovim pretnjama dopuniti krivičnu prijavu u Višem javnom tužilaštvu, koju je već podneo zbog ugrožavanja sigurnosti i progona Jelene S. Spasić.


Kurir ističe da nas pretnje i progon braće Rajić neće zaustaviti da radimo svoj posao u javnom interesu i do kraja raskrinkamo njihovo delovanje!

Instagram, APR Printscreen 

- Kako se pravilno kaže? Glup kao Kurir! Šta drugo. Dom nepismenih u Vlajkovićevoj. Pobegli sa livada, još na tim livadama za njima goveda riču, krave muču, jaganjci bleje, a koze - šta? Mekeću! E, nastavite da mekećete, samo napred, na sudu ćete da mekećete još više za sve ove morbidne, monstruozne, gnusne laži protiv poštenih i normalnih ljudi. A koliku veliku podršku, milion ljudi, ima Dijabetes revolucija ubrzo će saznati i Jeca očajnica, koja je milion ljudi sa dijabetesom, decu i njihove roditelje nazvala očajnicima, kao i cela redakcija koja iza toga stoji. Vidimo se - naveo je Dušan Rajić u video-poruci objavljenoj na Instagram i Fejsbuk stranicama "Dijabetes revolucija" i "Dušan Rajić", i tako opet pretio i objavio adresu naše redakcije, stavljajući i Jeleni S. Spasić i novinarima i urednicima Kurira ponovo metu na čelo.

Rajići su i ovog puta objavili fotografiju i puno ime Jelene S. Spasić, i stalno imaju objave targetirajući je i ugrožavajući njenu bezbednost i bezbednost njene porodice.

Fonet Dragan Antonić  Nino Brajović

Nino Brajović: Tužilaštvo i državni organi da ozbiljno shvate

Generalni sekretar Udruženja novinara Srbije (UNS) Nino Brajović reagovao je na najnovije pretnje Jeleni S. Spasić.

- Kampanja protiv Jelene S. Spasić i redakcije Kurira, koja se i dalje vodi na Instagram profilu i Fejsbuk grupi "Dijabetes revolucija", mora da prestane, a tužilaštvo treba da ozbiljno shvati komentare na objave ovih influensera poput "ovakve spodobe spaljivati na lomači pred celom familijom". Objavljivanje fotografije novinarke Jelene S. Spasić, uz sporne napise prethodnih dana, može da ugrozi njenu bezbednost i o tome državni organi moraju da vode računa - kazao je Brajović i naglasio:

- Solidarni smo s Jelenom S. Spasić, jer je ona kao novinarka mnogo puta dokazala svoju humanost, borbenost, pravičnost i društvenu odgovornost.

Podsetimo, Rajići su bez ikakvog povoda objavili naslovnu stranicu Kurira od 1. septembra (više od dve nedelje nakon što se pojavila na kioscima), s tekstom koji je napisala Jelena S. Spasić, o senzorima za obolele od dijabetesa, u kojima citira ministre zdravlja Zlatibora Lončara i turizma i omladine Huseina Memića, čije dete inače ima dijabetes. Tvrdili su tada Rajići da je Kurir pokrao njihove zasluge u borbi za decu s dijabetesom.

A ističemo da novinarka Kurira nikada nije videla Rajiće niti je razgovarala s njima i nikad ih nije pomenula ni u jednom tekstu, kao ni njihovu dijabetes revoluciju, za više od godinu i po dana u borbi za decu s dijabetesom koju smo vodili. A u kojoj smo, između ostalog, i uveli u škole Protokol o postupanju sa učenicima obolelim od dijabetesa. Tad je krenulo targetiranje i pakao, objavljivanje slika Jelene S. Spasić, pominjanje sekire...

Ali neće nas zaplašiti! Idemo dalje. Pokazali smo da navodni borci za decu i obolele od dijabetesa, koji su za to na papiru osnovali udruženje, ništa nisu uradili za decu. Kurir je otkrio, sa sve papirima iz Agencije za privredne registre, da za skoro šest godina postojanja udruženja Dijabetes revolucije apsolutno ništa nisu uradili! Za svaku poslovnu godinu Dušan Rajić, koji se potpisuje kao direktor udruženja, potpisivao je dokument o neaktivnosti. Ali za sve to vreme Rajići organizuju događaje posvećene obolelima od dijabetesa!

Preko čega, koga, kad preko onoga za šta bi trebalo nisu? Koje su finansije, koliko su sponzori davali novca, gde je i kako potrošen i da li i koliko su deca obolela od dijabetesa od svega toga imala? Sve to vreme Dušan Rajić reklamira i favorizuje isključivo senzor jednog proizvođača, prodaje svoju "zdravu" hranu, prodaje jelovnike koje sastavlja, drži treninge.... I sve to vreme vređa doktore endokrinologe da nemaju pojma i "leči" decu i obolele, ukida lekove, propisuje terapije... I svi ćute. Gde je pravna država, gde su institucije?

Kurir 

U novom broju Stila čitajte:

Vodič za srećan brak: Pomoću nekih fraza steknite veštinu komuniciranja u vezi kako biste se bolje razumeli s partnerom

Kruna Una Mitrović: Živim jedan sasvim običan život

Zdravlje: Kako se briga o srcu menja s godinama

Ne propustite novi broj magazina Stil!

Kurir 

Kurir