Ovu stvar svi imaju u kolima, a zbog toga možete pasti na tehničkom pregledu: Devojka je odvezla automobil i dobila je šokantan odgovor

Užurbano sređivanje kola pre odvoženja na pregled, proveravanje ispravnost i drugih detalja svakako je ono što stvara dodatnu nervozu.

Thinkstock

Pomisao na registraciju automobila i tehnički pregled svim vozačima zadaje glavobolju s obzirom na to da nije reč o sitnim izdacima. Užurbano sređivanje kola pre odvoženja na pregled, proveravanje ispravnost i drugih detalja svakako je ono što stvara dodatnu nervozu.

Vozači se mogu iznenaditi manje poznatim greškama u vožnji koje mogu uzrokovati padove na tehničkom pregledu ili još gore, novčane kazne.

Dok se dodaci u automobilu, poput nalepnica i osveživača vazduha mogu činiti bezopasnima, jedna žena tvrdi da ti  proizvodi mogu uzrokovati probleme kada treba odvesti automobil na tehnički pregled.

Nakon što se šokirala zbog razloga neuspešnog pregleda, na Tiktoku podelila je video upozoravajući ostale vozače da budu svesni njene greške. Kako tvrdi, postavljanje pojačivača mirisa da visi na retrovizoru značilo je da je prekršila pravila. Kako bi upozorila druge, Kejti je pozvala kolege vozače da ne postanu žrtve iste greške.

Koji je poslednji rok za tehnički pegled?

Vozačima se savetuje da nema potrebe da čekaju do poslednjeg trenutka kada vas već sve to čeka. Tehnički pregled možete da uradite ranije, dovoljno da imate vremena za popravni, ako nešto nije u redu i da na miru završite proces registracije.

Tehnički pregled možete uraditi najranije 30 dana pre isteka registracije. I svima savetujemo da pregled uradite što ranije, jer nikada ne znate koje dodatne komplikacije mogu da se pojave.  Bez obzira koliko dana unapred registrovali vozilo, registracija se produžava godinu dana od datuma koji piše na registracionoj nalepnici.

Popravni tehnički pregled

Nije retkost da neki automobil ne prođe tehnički pregled iz prvog pokušaja, štaviše, takve situacije su postale sve češće. Otuda i toliko često postavljenih pitanja “šta da radim ako ne prođem tehnički pregled?”.

Dosta su stroža pravila, ceo pregled se snima i nema previše prostora za “gledanje kroz prste”. Najčešće se dešava da zbog nekoliko sitnih propusta, koji nekada nisu bili bitni, dobijete papir sa spiskom i obrazloženjem da niste prošli i da to popravite.