VIDEO! PARTIZAN POBEDIO: Crno-beli bez Stanojevića ubedljivi protiv Lalatovićeve Mladosti

Posle skoro tri meseca, fudbaleri Partizana su pobedili u prvenstvu Srbije.

@starsport FK Partizan

U utakmici 10. kola crno-beli su kao gosti savladali drugoplasiranu Mladost u Lučanima sa 3:1 (2:1) i tako slavili prvi put od 4. avgusta. Uzevši u obzir sva takmičenja, Partizan je pobedio posle osam utakmica.

Partizan posle ovog kola ima 13 bodova i dve utakmice manje. Mladost je ostala na 19 bodova.

Bio je ovo ujedno i prvi poraz Mladost, koju sa klupe predvodi Nenad Lalatović, posle pet uzastopnih pobeda.

Ekipu iz Beograda je sa klupe predvodio Branko Vukašinović, koji će tako premostiti period od odlaska Aleksandra Stanojevića do dolaska Save Miloševića.

Crno-beli su poveli golom Mihajla Ilića u 12. minutu. Bio je to njegov prvenac po povratku u klub. Antić je izveo korner, a Ilić sa peterca glavom matirao Stamenkovića.

Na 2:0 je povisio Đorđe Jovanović. Dobio je sjajnu loptu od Zahida iza leđa odbrane Mladosti, a onda pored Stamenkovića poslao loptu u mrežu.

Partizan je u prvom poluvremenu dva puta uzdrmao okvir gola Lučanaca. Sa druge strane domaćin je u dva navrata imao situaciju 1 na 1 sa golmanom Jovanovićem.

Ipak, Mladost je u finišu prvog poluvremena učinila ovaj meč interesantnijim. Antić je pogrešio, a Mujakić u nastavku akcije faulirao Krsmanovića za najstrožu kaznu. Aleksandar Peković je bio siguran sa 11 metara i smanjio rezultat.

Nije domaći tim uspeo opasnije da pripreti u nastavku, a da otkloni dramu pobrinuo se Stefan Kovač. Sjajno je sa 20-tak metara lobovao Stamenkovića i povisio rezultat na 3:1.

Mladost u narednom kolu gostuje Železničaru u Pančevu, a Partizan dočekuje Tekstilac iz Odžaka.

Kurir sport

Uživo
18:49

90' - Poslednja izmena u Partizanu

Nemanja Nikolić menja Đorđa Jovanovića u špicu napada.

18:38

Dvostruka izmena u Partizanu

Vukašin Đurđević menja Mihajla Ilića, a Žoao Grimaldo Zubairua.

18:27

68' - Petostruka izmena u Mladosti

Lalatović je izvršio praktično odjednom svih pet izmena. Izašli su Tumbasević, Ćirić, Cvetinović, Ljubomirac i Krsmanović.

Ušli su Bojić, Jojić, Eze, Varjačić i Žunić.

18:26

67' - Sjajna odbrana Jovanovića

Još jednom je golman Partizana pokazao klasu. Odbranio je šut Krsmanovića sa 4-5 metara.

18:25

57' - Dvostruka izmena u Partizanu

Izašli su Ovusu, zbog povrede, i Kalulu, a ušli su Stjepanović i Trifunović.

18:21

Vazura na meti grobara

Navijači Partizana su još jednom pokazali svoj stav prema Milošu Vazuri, direktoru kluba. Na utakmici u Lučanima imali su zanimljiv transparent.

@starsport  Partizan, Grobari

18:16
18:15

57- Partizan treći put pogodio okvir gola

Trifunović pogađa prečku. Bila je to kontra Partizana 4 na 2, Zahid je dodao do Trifunovića, ovaj iskosa sa leve strane zavrnuo "kiflu", ali je pogodio samo okvir gola.

17:48
17:45

45' - Penal za Mladost

Mujakić je s leđa oborio Ćirkovića. Ponovo su defanzivci crno-belih pogrešili u dodavanju ispred svog šesnaesterca.

17:44

45' - Zubairu pogađa prečku

Krilni napadač crno-belih je sjajno šutirao iskosa sa leve strane, Stamenković je bio već savladan, ali se prečka isprečila.

17:43

44' - Filipović šutira pored gola

Akcija crno-belih, defanzivac gostiju je šutrao iz daljine, a daleko je lopta i završila od gola.

17:42

42' - Jovanović spasava veliku grešku Antića

Antić je bukvalno poklonio loptu protivniku ispred svog šesnaesterca, domaći su izveli par kombinacija, a onda je Ćirković šutirao. Jovanović je krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

17:40

40' - Zahid pogađa stativu

Gajas Zahid je sa ivice šesnaesterca šutirao, Stamenković zakačio vrhovima prstiju loptu, a ona je pogodila stativu.

17:37

38' - Prvi žuti karton na utakmici

Ognjen Krsmanović iz Mladosti je prvi zapisani na utakmici. Minaković ga je "častio" kartonom jer je sa leđa vukao Ovusua koji je imao otvoren prostor ispred sebe.

17:36

36' - Šansa za Partizan

Zahid je vukao loptu više od 50 metara, uposlio Kalulua, a ovaj šutirao pravo i slabo u Stamenkovića. Utisak je da je Kalulu treba da vrati povratni pas.

17:33

33' - Nestvaran promašaj Jovanovića

Au, šta je promašio Đorđe Jovanović. Dobio je sjajnu loptu na samo tri metara od gola Mladosti, a onda je loše zahvatio loptu.

17:30

30' - Drugi veliki zicer za Mladost

Mujakić je pogrešio i dodao loptu do Krsmanovića koji je 1 na 1 sa Jovanovićem prebacio gol Partizana. Druga velika šansa za domaći tim.

17:26
17:12
17:11

11' - Prva velika prilika za Partizan

Đorđe Jovanović je probio po desnoj strani, izbio sam ispred Stamenkovića, ali je golman Mladosti odbranio.

17:07

7' - Prva velika prilika za Mladost

Ćirković je bio uspešniji u duelu sa golmanom Jovanovićem, poslao je loptu ka praznoj mreži, ali je Mujakić sa gol-crte izbacio loptu u polje.

16:48

Jubilej - Nenad Lalatović 30. put protiv Partizana

Trener Mladosti Nenad Lalatović u trenerskoj karijeri je najčešće vodio ekipe upravo protiv Partizana.

Ovo će mu biti 30. duel protiv crno-belih. Do sada je ostvario učinak od devet pobeda, pet remija i 15 poraza.

@starsport  Nenad Lalatović

13:31

Vukašinović pred meč u Lučanima

Vršilac dužnosti šefa stručnog štaba Branko Vukašinović ističe da njegov tim nije u dobrom momentu, dok je rival u sjajnoj seriji, ali se nada da će napraviti neki napredak:

"Sve što se dešava apsolutno utiče i na igrače. I oni sve vide, čitaju, osećaju. Čekaju, kao i svi mi ovde. Tu smo da radimo i da čekamo. Nadam se da ćemo dočekati bolje dane. Momenat u kojem se nalazimo kao klub i kao tim nije sjajan, međutim, iz ove kože se ne može. Tu smo da probamo da se pomerimo korak napred. Nadam se da će se danas to i desiti, iako je Mladost u trenutku koji traje već pet kola, imaju pet uzastopnih pobeda i to protiv ekipa iz gornjeg dela tabele. U dobroj su formi i to koristimo kao motiv da spremimo naše igrače da budu pravi, kakvi nisu bili u poslednje vreme. Minula sedmica je počela tromo, svi mi koji smo ostali smo mnogo razmišljali o svemu. Bili smo zabrinuti zbog svega što je iza nas. Kao i u životu, kako dani prolaze, tako su atmosfera i kvalitet treninga sve bolji. Da li su momci preboleli ili nisu, znaćemo danas. Ono što su pokazali u poslednja dva treninga mi daje za pravo da verujem da će dati sve od sebe. Moramo zbog grba koji nosimo da opravdamo poverenje. Biće promena u sastavu i neće biti samo kozmetičke, čisto da bismo menjali. Neke će biti iznuđene, zbog fizičkog stanja nekih igrača, a neke zbog forme. Levi bek Jurčević neće igrati, na poluvremenu derbija je zatražio izmenu zbog povrede mišića. Što se tiče Grimalda, neminovno je da dobije šansu u narednom periodu, nadam se da će to biti i danas. On je dobar igrač, nije se snašao u početku, ali polako pokazuje kvalitet. Dolazi novi trener, pa pauza u prvenstvu, imaće priliku da se dokaže."

13:29

Partizan bez prvog trenera

Ceh lošim igrama crno-belih je platio Aleksandar Stanojević, pa će ga u Lučanima na klupi privremeno zameniti pomoćnik Branko Vukašinović.

U međuvremenu je klub postigao dogovor sa Savom Miloševićem, a zvanična promocija će biti u ponedeljak.

13:28

Partizan u nokdaunu

Partizan je sa 11 bodova i dve utakmice manje bio na devetom mestu uoči ovog kola.

Beograđani su, suprotno domaćinu, u velikoj krizi. Nemaju pobedu još od 4. avgusta, a u poslednje četiri utakmice imaju dva remija i dva poraza.

13:27

Mladost je u sjajnoj formi

Mladost je drugoplasirana ekipa uoči ovog kola sa 19 bodova.

Lučanci su u sjajnom ritmu. Četa Nenada Lalatovića je vezala pet pobeda i istakla kandidaturu za visok plasman.

13:20

Sastavi timova

MLADOST - PARTIZAN

Stadion: SRC "Mr Radoš Milovanović", Lučani

Sudija: Nenad Minaković

MLADOST: Stamenković – Ćirković, Andrić, Cvetinović, Joksimović – Ćirković, Tumbasević, Pejović, Ljubomirac, Udovičić – Ćirić, Krsmanović.

PARTIZAN: A. Jovanović – Filipović, Ilić, Mujakić, Antić – Kovač, Ovusu – Zubairu, Zahid, Kalulu – Đ. Jovanović.