Najjeftiniji ručak na svetu: Ne morate nigde daleko da idete da klopate za manje od 105 dinara! Cena nije menjana još od 2013. godine

Shutterstock

Neke se stvari ipak u proteklom desetleću nisu promenile, a to su cene u studentskim restoranima u susednoj Hrvatskoj. Meni za ručak ili večeru u studentskim restoranima i danas košta, verovali ili ne, tačno 0,88 evra, piše Kult Plave Kamenice.

Prevedeno to bi iznosilo oko 103,5 dinara! U Beogradu je ručak nešto skuplji, pa studenti na budžetu plaćaju 120 dinara, dok samofinasirajući izdvajaju 310. Inače, za prve je doručak 56, a večera 90 druge, dok za potonje doručak košta 130, a večera 240 dinara.

Cena koja važi za studente u Hrvatskoj nije menjala od 2013. godine, iako su se od tada cene hrane udvostručile, a u nekim slučajevima i učetverostručile.

Rojters 

Za ručak se u standardnom jelovniku Studentskog doma Stjepan Radić nalaze supa od povrća, samoborski kotlet, prženi krompir, salata od svežeg kupusa, rolada od marmelade i hleb.

U ponudi imaju i vegetarijanski jelovnik na kojem se nalazi supa od povrća, tortellini sa sirom i umakom od paradjza, salata od svežeg kupusa, rolada od marmelade i hleb, dok su jela po izboru pečena piletina, bečki odrezak, špikana junetina, lazanje i pileći file na žaru.

Od priloga nude varivo ričet, pečeni krompir, kelj na lešo, rižoto od šampinjona, krokete, parmezan, grašak u umaku s restanim krompirom i karfiol s mrvicama.

Kurir/Index