"Imala sam osećaj kao da mi slon sedi na grudima": Iskustvo devojke koja je preživela infarkt koji preživi samo 12 posto ljudi, evo šta se zapravo dogodilo

Fejt Harison osetila je da joj je loše posle utakmice

Printscreen/Instagram/FaithHarrisonfit1

Fejt Harison (22) je upravo odigrala utakmicu hokeja i njen tim je pobedio. Ali, sat vremena kasnije osetila je neverovatan pritisak u grudima, potom je njena koža postala hladna. Iako to nije znala u tom trenutku, Fejt je upravo doživljavala težak infarkt koji preživi samo 12 odsto ljudi.

Ona je opisala kako je izgledao 5. januar, datum kada joj se život zauvek promenio.

- Posle tridesetak minuta vožnje do kuće, iznenada sam osetila intenzivan pritisak u grudnom košu, imala sam osećaj kao da mi slon sedi na grudima. Zatim sam osetila jak bol u levoj ruci i ubrzo sam skroz izgubila osećaj u njoj. Imala sam utisak da mi se približava crni oblak i da ću umreti. Uspela sam ipak da dođem do kuće mojih roditelja i tada se moje stanje drastično pogoršalo, nekontrolisano sam povraćala i bukvalno sam se valjala po podu u strašnim bolovima. Moj otac je pozvao Hitnu pomoć a ja sam bila sigurna da imam srčani udar - priča Fejt i dodaje:

- Međutim, čim su čuli da sam sportista i da imam 22 godine, rekli su mi da imam samo napad panike. Rekli su mi da odem u bolnicu ako se moje stanje ne poboljša u narednih sat vremena. Tata me je odvezao u bolnicu i lekari su konstatovala da sam imala infarkt koji "stvara udovice". Punih sedam sati sam bila bez odgovarajuće nege, i zato imam posledice do kraja života. Sada živim sa ozbiljnim srčanim problemom jer moja desna srčana komora je oštećena i nikada se neće oporaviti.

Na žalost, tu nije kraj lošim vestima - doktori su Fejt rekli da je zbog stepena oštećenja srca, veoma je moguće da će joj biti potrebna transplantacija. Takođe, zbog lekova koje uzima, Fejt neće moći da ima decu, prenosi The Sun.

(Kurir.rs/Republika/J.M.)

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

"JA SAM ALEKSANDAR, PROŠLE GODINE SAM PREŽIVEO INFARKT!" Jeziva ispovest Mitića: Počelo je sa bolovima u ZGLOBOVIMA  Kurir televizija