"IGRAČIMA SAM REKAO - SMEJTE SE, BUDITE SREĆNI I ZADOVOLJNI" Savo Milošević se obratio javnosti nakon povratka u Partizan: Neću ni da gledam tabelu do februara!

Savo Milošević je predstavljen u Partizanu konferencijom za medije na kojoj je govorio zajedno sa Ivicom Ilievim.

@starsport

Milošević se vratio u Partizan nakon nešto više od četiri godine otkako je napustio klub iz Humske. U svoj klub dolazi u teškim trenucima nakon što je Aleksandar Stanojević podneo ostavku posle serije loših rezultata i teškog poraza u 174. večitom derbiju.

U svom prvom mandatu uspeo je Milošević da osvoji Kup Srbije, potom da se plasira u grupu Lige Evrope, dobije večiti derbi, ali ne i da ugrozi dominaciju Crvene zvezde u Srbiji. Sada se vratio na poziciju šefa struke Partizana nakon četiri godine i utakmice protiv Vojvodine 30. avgusta 2020, kada su Novosađani na stadionu "Karađorđe" slavili rezultatom 3:2.

Poslednji trenerski angažman Savo Milošević imao je u reprezentaciji Bosne i Hercegovine koju je napustio u aprilu ove godine, posle eliminacije u baražu za EP od Ukrajine.

Dešavanja na konferenciji mogli ste da pratite na Kurir sportu.

Uživo
13:36

Kraj!

Završena je promocija Sava Miloševića u Humskoj!

13:34

O prvom mantadu i "najlepšem fudbalu" Partizana

"Ne može da mi bude neprijatno. Usađeno je u moj mentalitet da se ne obazirem mnogo na ono što je bilo. U fudbalu uvek počinjete od nule ili minusa. Nećemo od toga imati nikakve koristi sada".

13:32

Iliev o vraćanju Miloševića:

@starsport 

"Šta mogu da kažem? Meni je bilo lako zato što čovek voli Partizan i nas dvojica imamo divan odnos, počeo je davno kada smo bili cimeri kada je on bio najveća zvezda. Od tog momenta je osoba koja mi mnogo znači, naš odnos raste godinama. Raduje me filozofija fudbala koja se poklapa. Ponovo ćemo zajedno kreirati priču, uvek sam optimista i ne sumnjam da će biti plodonosna".

13:31

Situacija u klubu

"Bez obzira na to šta će se dešavati kada je u pitanju sam klub i funkcionisanje kluba, ja sam se trudio da mi sami kreiramo ambijent u kojem ćemo da radimo. Druge stvari koje se ne tiču sportskog sektora su nešto drugo, ali dužni ste sami da kreirate okolnost u kojoj želite da radite. Prva stvar koju sam rekao momcima je da svi moraju da se smeju i da budu srećni i zadovoljni što se bave ovim poslom i da tako dolaze na posao. Apsolutno znam da svi mi možemo da radimo i budemo produktivniji ako radimo u uslovima koji nam se dopadaju".

13:30

Trka za titulu ove sezone?

"Mislim da neću da gledam tabelu do februara, a ne da razmišljam o tome... Kup je naša jedina realna šansa da probamo da osvojimo trofej. Probaćemo sigurno, to je jedino što mogu da kažem".

13:28

Sa kim će Savo raditi?

"Dao sam direktoru 12 imena, sa mnom dolazi Nenad Cvetković koji je moj prvi pomoćnik i Marko Stojanović za kondiciju, alimentaciju, prevenciju, suplementaciju. Trudili smo se da većinu ljudi koristimo koji su treneri kluba i imaju ugovore sa klubom".

13:23

O izjavama u prošlosti o povratku u Partizan

"Kome sam rekao da se neću vraćati i kada? Nisam. Morate da proverite. Izašao sam iz srpskih medija, nisam dao izjave tri godine. Moje poslednje obraćanje je bilo saopštenje o ostavci. Jedine izjave koje sam dao su bile na turniru na Zlatiboru i bile su vezane samo za taj turnir. Sve druge izjave koje ste čitali prethodnih godina, a da se vode na moje ime nisam demantovao jer nisam bio deo medija. Ne mogu da komentarišem i da se pravdam zbog nečega što nisam rekao. Ali nije mi problem da odgovorim na pitanje. Šta se promenilo? Ništa. Ako stavim na vagu težinu situacije kada sam došao u martu 2019. godine i ovu sad, jako mi je teško da vidim koja je teža".

13:20

O pojedinim fudbalerima i vraćanju u formu:

"Ima prostora za napredak, ali u ovom momentu ne bih izdvajao nekoga, već sve igrače. Smatram sebe čovekom Partizana, ovde sam od 1989. praktično. Prva je ideja da procenimo šta imamo, posle toga da razmišljamo šta nam je potrebno. Probaćemo da individualno dobijemo više, pogotovo od stranaca. Bez da svaljujemo krivicu na njih, to je nešto što važi u fudbalu svuda. Stranci bi trebalo da prave razliku, a ako ne pravo, to je problem. To će biti deo analize. Da preživimo prvu utakmicu do pauze... Da ne zvučim arogantno i prepotentno, psihologija mi je jača strana. To će biti deo mog posla, možda više i od treninga, taktike i sve to što ćemo proći kroz treninge. Psihologija će biti moj prevashodni posao u prve dve,tri nedelje.".

13:15

Koliko vremena je potrebno da se "skenira" aktuelni tim?

"Najmanji problem je analiza. Bitno je vreme za koje sve to mora da se reši. Ako se za dva-tri meseca ne vidi ono što smo radili onda mi i nismo za taj posao. Nadam se da će do decembra da se vidi ono što želimo da uradimo. Biću oprezniji, poučen iskustvom i svojim prethodnikom. Stvari mogu da budu komplikovanije. Stanoje je imao negativno iskustvo, probaću ja da profitiram, da se ne desi isto. Oprezno sa svim odlukama. Fudbal je satkan od miliona detalja, od kojih svaki može da presudi u nekoj utakmici. Potrudićemo se da to brzo sagledamo. Ostajem pri tome da bi neka slika jasnija mogla da se vidi za par meseci".

13:12

Gde ima najviše prostora za napredak?

"Ono što mora prvo da se reši je defanzivni aspekt, ali ne mislim samo na defanzivne igrače nego generalno. Danas imate dve faze igre, defanzivnu i ofanzivnu i u obe faze učestvuju svi igrači i golman. Ta defanzivna faza je najveći problem i mora jako brzo da se reši. Dobra stvar je što posle jedne utakmice imamo pauzu. Moraćemo da se adaptiramo i da prvo analiziramo ono što imamo i da sa time baratamo. Evidentno je da ova ekipa može bolje, Stanojević je moj prijatelj i čovek kluba, verovatno zna najbolje zašto nije bilo bolje, ja tek treba da vidim koji su problemi. Postojale su faze igre koje su bile dosta dobre, zašto nisu duže trajale to je pitanje na koje treba da odgovorimo u narednim nedeljama".

13:06

Počela je konferencija

@starsport 

Nakon kratkog obraćanja sportskog direktora Ivice Ilieva, Savo Milošević je preuzeo reč:

"Hvala direktore na uvodu od srca. Ja ću u najkraćem, pretpostavljam da imate pitanja... Ono što ću reći jeste da smo u teškom momentu za klub, kako finansijski, tako rezultatski. Pre samo mesec dana nisam ni razmišljao o ovome, s obzirom na to da je Sale Stanojević... kada je došao u junu, mislili smo da će ostati bar nekoliko godina. Sticajem okolnosti sam ponovo tu. Ono što je najbitnije u ovom momentu jeste da sam pristao da se vratim u Partizan zato što mislim da Partizanu treba pomoć i zato što verujem da mogu da pomognem. Sećate se da nisam neko ko će tražiti opravdanja. To je u najkraćem, malo vremena ima, prvenstvo je u toku, dosta stvari ćemo morati da rešavamo u toku. Ne postavljajte mi pitanje o strukturi i rukovođenju kluba. Neke stvari znam, ali moj posao je da se bavim strukom".

12:45

Zakazana skupština

Podsetimo, crno-beli su zakazali vanrednu Skupštinu za 11. oktobar zbog aktuelne situacije u klubu.

12:37

Tužna vest

FK Partizan je uoči konferencije na kojoj će biti predstavljen Milošević saopštili tužnu vest o odlasku legendarnog fudbalera

12:29

Konferencija

Početak konferencije je zakazan za 13 časova.