Od sledeće školske godine sufinansiranje kupovine udžbenika u Sremskoj Mitrovici: Doneta odluka tokom Skupštine grada, evo kome će sve biti namenjena ova pomoć

Grad Sremska Mitrovica će za školsku 2025. godinu sufinansiranti nabavke udžbenika za učenike svih razreda

Kurir.rs/D.Š.

Grad Sremska Mitrovica će sufinansirati kupovinu udžbenika za učenike svih razreda osnovnih škola na teritoriji grada, odlučeno je juče tokom Skupštine grada Sremska Mitrovica. Grad Sremska Mitrovica će za školsku 2025. godinu sufinansiranti nabavke udžbenika za učenike svih razreda osnovnih škola na teritoriji grad-a Sremska Mitrovica.

Ova pomoć će biti namenjena učenicima svih razreda osnovnih škola na teritoriji grada Sremska Mitrovicačije je prebivalište na teritoriji grada i koji nisu ostvarili pravo na besplatne udžbenike putem Ministarstva prosvete.

Gradonačelnik Branislav Nedimović istakao je da nije u potpunosti za to da grad finansira celokupnu kupovinu udžbenika, ali je naglasio da će odluka gradske komisije i građana biti poštovana i da će grad pokriti sve troškove.

Nedimović je takođe komentarisao troškove vrtića, navodeći da grad Sremska Mitrovica trenutno pokriva 86% troškova vrtića, dok preostalih 14% plaćaju roditelji.

Kurir.rs/Dijana Šćekić