UKRAJINSKI VOJNICI SE MASOVNO PREDAJU U UGLEDARU: Rusi svakodnevno poboljšavaju svoje pozicije

Teškoća zauzimanja Ugledara leži u činjenici da se grad nalazi na brdu i da ima mnogo višespratnica gde Oružane snage Ukrajine od 2014. godine grade utvrđenja

Shutterstock, Screenshot

Ukrajinske trupe uspele su da prebace pojačanje na Ugledar, ali su to uglavnom bili mobilisani koji su se predali, rekao je šef nepriznate DNR Denis Pušilin na TV kanalu Rusija 24.

„Uprkos ozbiljnim uspesima na ugledarskom pravcu, shvatamo da se neprijatelj tamo i dalje drži, i to sasvim ozbiljno ona pojačanja koja je neprijatelj ipak uspeo da prebaci iz nespremnih, nedavno mobilisanih, na ulicama u ostatku Ukrajine uglavnom se predaju“, rekao je on.

Printskrin Twiter 

Šef samoproklamovane DNR je primetio da ruska vojska svakodnevno poboljšava svoje pozicije u Ugledaru.


„Već snimamo veoma ozbiljno izveštavanje o Ugledaru. Tamo se bori 29. armija, pokazuju sjajan rezultat“, dodao je Pušilin.

Prema njegovim rečima, teškoća zauzimanja Ugledara leži u činjenici da se grad nalazi na brdu i da ima mnogo višespratnica gde Oružane snage Ukrajine od 2014. godine grade utvrđenja – oba mitraljeska gnezda u visokim - visoke zgrade i podzemni prolazi koji se protežu kilometrima. Ali ruska vojska uzima delove grada i već može da se kreće duž ovih prelaza, zaključio je šef neprinate DNR.

Pušilin je prošle nedelje rekao da se ruske trupe bore na Ugledaru.

Prema rečima njegovog savetnika Igora Kimakovskog, 72. brigada Oružanih snaga Ukrajine našla se u pokretu klešta. U tom kontekstu, ukrajinski mediji su objavili da je komandant brigade Ivan Vinnik smenjen sa funkcije.

Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: P. P.