VELIKO PRIZNANJE ZA SRBIJU, ALI I DOKAZ DA SE BEOGRAD PRIDRUŽIO SVETSKOJ KLASI Ovako izgleda The St. Regis Belgrade: Jednu stvar o Kuli NISTE ZNALI (VIDEO,FOTO)

Sve o novootvorenom hotelu "The St. Regis Belgrade"

Printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanosti povodom završetka radova na hotelu "The St. Regis Belgrade" u Kuli Beograd.

Naime, The St. Regis Belgrade jetek šesti hotel renomiranog njujorškog brenda u Evropi, a zvanično će za goste otvoriti vrata u oktobru, navedeno je u saopštenju.

Hotel je smešten u Beogradu na vodi, najmodernijem naselju u Srbji i zauzima prvih 11 spratova Kule Beograd, koja je novi simbol prestonice.

Kako je navedeno, St. Regis je najluksuzniji brend iz portfolija MarriottInternational, sa bogatim nasleđem i istorijom dužom od veka, poznat po tome što bira samo najbolje i najprestižnije adrese širom sveta za svoje hotele i brendirane stanove.

Dolazak ovakvog brenda predstavlja ne samo veliko priznanje za Srbiju, već i dokaz da je Beograd postao destinacija svetske klase koja će u narednom periodu privlačiti sve veći broj globalnih putnika, navedeno je u saopštenju.

Kada je reč o samoj Kuli za nju se vezuje niz zanimljivih činjenica a kao prva i najintrigantija jeste ona da ova građevina nema 13. sprat.

Kula je visoka 168 metara i ima 42 sprata. Objekat ima podzemnu garažu na dva nivoa sa 305 parking mesta a ukupna kvadratura iznosi oko 50.000 m2.

U objektu se nalazi ukupno 15 liftova.

Od prizemlja do 12. sprata smešten je hotel ,,St. Regis" sa 119 soba, dok će se od 14. do 39. sprata nalaziti 220 brendiranih ,,St. Regis" apartmana namenjenih stanovanju. Kula Beograd ne poseduje 13. sprat, s obzirom da 12. sprat ima dupli nivo na kome se nalaze prostorije za tehničku podršku.

Kulu Beograd odlikuje arhitektura koju potpisuje međunarodno poznati američki biro ,,Som architects". Objekat se kroz 10 spratova uvija za 90 stepeni.