TROJE MRTVIH, 15 POVREĐENIH Jeziv napad nožem u prodavnici u Šangaju: Krvi je bilo svuda

Kineska policija saopštila je da je uhapsen muškarac (37), dodavši da je do napada došlo jer je "bio besan usled svojih ekonomskih poteškoća".

Youtube Printscreen

Tri osobe su stradale, dok je 15 povređeno nakon što je muškarac (37) počeo da napada ljude nožem u supermarketu Valmart u Šangaju.

Policija je saopštila da su tri osobe, koje su preminule, podlegle povredama u bolnici, dok ostlai koji su povređeni nisu životno ugroženi.

Kineska policija saopštila je da je uhapsen muškarac (37), dodavši da je do napada došlo jer je "bio besan usled svojih ekonomskih poteškoća". Istraga je u toku.

- Krvi je bilo svuda - rekao je za "BBC Njuz"očevidac po prezimenu Ši.

Gospodin Ši, koji vodi prodavnicu nakita u prizemlju Ludu International Commercial Plaza, rekao je da je desetine vatrogasaca i službenika za specijalno oružje i taktiku (SVAT) ušlo u tržni centar i zatražilo od ljudi da se evakuišu.

- Nisam znao šta se dešava, ali odjednom sam video ljude kako trče u panici. Niko nikada nije doživeo ovako nešto, a mi nismo bili psihički spremni za to... Ova vrsta slučajnog incidenta je zastrašujuća i uznemirujuća - rekao je on i dodao da je "za dlaku izbegao" smrt.

Incident se dogodio u tržnom centru u Songđiangu, gusto naseljenoj četvrti na jugozapadu grada, u kojoj se nalazi i nekoliko univerziteta.

Kako piše BBC, čini se da su diskusije o incidentu sada cenzurisane na kineskim društvenim medijima. Vatreno oružje je zabranjeno u Kini, ali je u zemlji poslednjih meseci zabeležen talas napada nožem.

(Kurir.rs/BBC)