NAJMLAĐA NA EVROPSKOM PRVENSTVU, A OSVOJILA ZLATO Milena Kazeta sa samo 14 godina zablistala na velikoj sceni

Juniorska reprezentativka Srbije u sportskom penjanju osvojila je zlatnu medalju na evropskom prvenstvu u sportskom penjanju u disciplini težinsko penjanje (lead).

Privatna Arhiva

Evropsko prvenstvo je održano u Francuskoj u gradu Troa od 24. do 29. septembra, gde se okupilo nekoliko stotina mladih penjača iz svih krajeva Evrope.

Milena Kazeta je ove godine ušla u starosnu kategoriju Youth B, najmlađu zvaničnu kategoriju IFSC (Internacionalna sportsko-penjačka federacija) i izašla na zvaničnu evropsku scenu u ovom olimpijskom sportu.

Privatna Arhiva 

Do sada je imala tri nastupa na evropskim kupovima i ostvarila dva druga, jedno treće mesto. A na nedavno završenom evropskom šampionatu se okitila zlatnom medaljom. Konkurencija je bila žestoka. Samo u njenoj kategoriji je učestvovalo preko 50 devojaka.

Treba napomenuti da je Milena najmlađa u svojoj kategoriji sa nepunih 14 godina, pa verovatno i najmlađa na celom prvenstvu s obzirom da je rođena 30. decembra 2010.

Nakon Staše Gejo Srbija je dobila novu sportistkinju koja svojim rezultatima nastavlja tradiciju reprezentacije Srbije u vrhu sportskog penjanja.

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

3X3 BASKET  MONDO/Teodora Orlandić i Mirela Ljumić