NASTAVLJA SE SUĐENJE BRAĆI PANIĆ ZA PROSTITUCIJU: Nudili "milki" i "tantričke" masaže, cena išla do 10.000 dinara! U sud danas pozvane žrtve

Okrivljeni Uroš i Miloš na prethodnom ročištu, održanom u julu, negirali krivicu.

Instagram

Urošu Paniću (25) i njegovom bratu Milošu (23) danas bi trebalo da se nastavi suđenje u Trećem osnovnom sudu u Beogradu. Podsetimo, oni se terete za posredovanje u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu. Pored njih, na optuženičkoj klupi se nalaze i njihovi kumovi i prijatelji - Ivan Zajelac (25), Vuk Stanković (21) i bračni par Sonja (22) i David Luković (25).

- Svi okrivljeni su na početku suđenja u julu izjavili da nisu krivi za krivično delo koje im se stavlja na teret i nisu želeli da odgovaraju na pitanja tužioca. Odbrana osporava pravnu kvalifikaciju dela, navodeći da radnje braće nisu nikakvo krivično delo, niti posredovanje u prostituciji. Tvrdili su da se to ne može dokazati na osnovu tri nekredibilna svedoka, kojima su u NVO sugerisali kako da svedoče - podseća naš izvor šta se dešavalo na prethodnom suđenju Panićima.

Takođe, na suđenju u julu, braća Panić su ponudila jemstvo u zamenu za puštanje iz pritvora. Treći osnovni sud je prihvatio jemstvo - stan na Novom Beogradu u vrednosti od 72.000 evra, nakon čega im je pritvor zamenjen kućnim pritvorom.

- Predviđeno je da na današnjem suđenju svedoče oštećene devojke - kaže izvor Kurira.

Podsetimo, okrivljeni su optuženi zbog postojanja opravdane sumnje da su od 1. oktobra 2022. godine do 16. oktobra 2023. godine po prethodnom dogovoru i sa podeljenim ulogama, navodili i podsticali tri ženske osobe na vršenje prostitucije. Oni su, kako se sumnja, putem dva sajta reklamirali salone za masažu, koji su, kako tužilaštvo smatra, bili pravan za pružanje seksualnih usluga.

Printscreen/Instagram  Vuk Stanković, kome se sudi sa braćom Panić

Prema optužnici za ugovaranje klijenata, odnosno vreme i mesto dolaska, kao i uslugu koja će im biti pružena bila je zadužena okrivljena Sonja Luković. Cene seksualnih usluga su, kako se sumnja, odredili okrivljeni Uroš i Miloš Panić, Vuk Stanković i David Luković tako što je usluga "tantričke masaže" sa ručnom završnicom koštala između 3.500 i 6.000 dinara, a "milki masaža" 10.000 dinara. Devojke su za sebe zadržavale 50 odsto ostvarene zarade, a 50 odsto su predavale okrivljenima.

Braća Panić su, inače, pre hapšenja bila u bekstvu. Uhapšeni su u maju na aerodromu "Nikola Tesla". Tada im je određen prtivor u kom su bili do početka suđenja u julu, a iznoseći svoju odbranu u tužilaštvu oni su izjavili "da su oni oženjeni, porodični ljudi".

- Tvrdili su da im novac zarađen na taj način ne bi ni trebao, jer imaju dovoljno prihoda za život od iznajmljivanja stanova i automobila preko rentakar agencije. Izjavili su i da nisu bežali iz Srbije, da su u vreme pokretanja postupka već bili u Zagrebu sa ženama i decom, ali da nisu odmah hteli da se vrate u Srbiju jer nisu znali šta se dešava i zašto mediji objavljuju tekstove protiv njih. Naveli su i da su prethodne nedelje odlučili da se vrate kako bi dokazali da nisu krivi i da bi nastavili normalno sa porodičnim životom - podseća izvor.