"KURTIJEVA POSETA AMERICI BILA DEBAKL" Poslanik sa KiM o "rezultatima" premijera: Nije imao nijedan sastanak u Njujorku

Poslanik Demokratske partije Kosova Ardian Kastrati ističe da je Aljbin Kurti nepoželjan od strane velikih država što se nedavno pokazalo u Njujorku.

EPA Georgi Licovski

Poslanik Demokratske partije Kosova Ardian Kastrati kritikovao je prištinskog premijera Aljbina Kurtija jer nije održao nijedan sastanak sa visokim američkim zvaničnicima tokom boravka u Njujorku, navodeći da Kurti za četiri godine nije ni kročio u Belu kuću i da takvo iskustvo nije imao nijedan drugi prištinski lider, prenosi Gazeta blic.

Ocenio je Kurtijevu posetu Americi debaklom u spoljnoj politici.

"Premijer Kurti nije kročio u Belu kuću četiri godine. Odlazak na sednice UN-a i nesastajanje ni sa jednim visokim američkim zvaničnikom - to se desilo samo Kurtiju. Svaki premijer i ministar spoljnih poslova Kosova u prošlosti, tokom sednica UN, imao je i sastanke sa visokim američkim zvaničnicima i ne samo to. Odlazak u UN na sastanak sa premijerom Lihtenštajna je spoljnopolitički debakl. To pokazuje da je Kurti nepoželjan od strane jakih saveznika Kosova. Nažalost, posledice ove međunarodne izolacije trpi Kosovo, a ne Kurti", rekao je Kastrati.

Kosovo Online  Ardian Kastrati

Izrazio je zabrinutost da međunarodna izolacija koju je izazvao Kurti ima ozbiljne posledice po Prištinu, ističući da građani plaćaju "politički turizam" premijera u SAD, gde on održava sastanke sa albanskim zajednicama za predizborne kampanje rekavši da će se oni koji sada podržavaju Kurtija stideti njegovog imena kada shvate posledice njegove politike.

"Sastaje se sa našim zajednicama za predizbornu kampanju Samoopredeljenja. Međunarodna izolacija koju je Kurti izazvao Kosovu, zbog svog neprijateljstva sa celim svetom, Kosovo će još dugo koštati u mnogim pravcima. Kada oni koji danas slepo podržavaju Kurtija shvate ove posledice, stideće se njegovog imena, ali će tada biti kasno za njih, za nas i za celo Kosovo“, rekao je Kastrati.

Kurir.rs/Kosovo Online/Gazeta Blic

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"KURTI NE SPROVODI TEROR NAD SRBIMA" Opaka debata u studiju Kurira! Marjanović: Šta je onda upucavanje dečaka koji je nosio badjak?  Kurir televizija