KO NADZIRE LJUDE S NANOGICOM? Beograđanin pretio ubistvom, pa pretukao majku: Eksperti otkrivaju koje beneficije imaju ljudi u kućnom pritvoru

"Neka od prava zatvorenika sa nanogicom mogu biti odlazak na posao, lečenje, studije..."

Kurir Televizija, Shuttterstock

Beogradska policija uhapsila je nedavno mladića koji je pijan ušao u jedan kafić, pretio radnici da će ubiti nju, kao i njenu ćerku. Zatim je izašao iz objekta i otišao u kuću gde je pretukao svoju majku. Uhapšeni je ranije osuđen na kaznu zatvora koju služi u kući i imao je nanogvicu u vreme izvršenja krivičnog dela.

Na ovu temu za Kurir televiziju govorili su Dejan Radenković, bivši funkcioner MUP-a. kao i Aleksandar Radivojević, advokat.

 - Pitanje je kako je došlo do toga da nije registrovano to da je neko pokušao da skine nanogicu od strane nadležnih - rekao je Radenković.

Kurir Televizija 

Radivojević je istakao da je ovo blaža mera za osobu koja napravi prekršaj, odnosno sekundarna kazna. Objasnio je da se zatvorska kazna do jedne godine može zameniti za nanogicu, kao i da se smatra privilegijom:

- Ovo je dobra mera, jer je blaža, a država štedi određena sredstva. Onaj ko prekorači ovu meru se upućuje na izdržavanje kazne u zatvoru. Ova nanogica se ne može skinuti bez alarmiranja nadležnih, ali je verovatno imao određene beneficije. Neka od prava mogu biti odlazak na posao, lečenje, studije... 

This browser does not support the video element.

Muškarac sa nanogicom pretio ubistvom pa pretukao majku! Radivojević: Takvi zatvorenici imaju pravo čak i na šetnju  Kurir televizija

Radivojević je objasnio da je verovatno ovo krivično delo počino kada je koristio neku od beneficija, ali i da kućni zatvorenici imaju pravo čak i na šetnju. Naravno, ovaj pojedinac će zbog ovoga izgubiti mogućnost da svoju kaznu služi od kuće.

Radenković je rekao da se kućni pritvor uglavnom omogućava ljudima koji su počinili krivična dela koja su manje društveno opasna, poput saobraćajnih nesreća i sitne krađe. 

Kurir Televizija 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

TINEJDŽER (19) PRETUKAO OCA SA BEBOM, POBEGAO, PA SE VRATIO PO JOŠ! Advokat oštećenog otkrio: Povrede su teške, a ovo će se sagledati pre određivanja presude  Kurir televizija