OGLASILA SE DIREKCIJA ZA UPRAVLJANJE ODUZETOM IMOVINOM: Napadi opozicije su maliciozni!

Privatna Arhiva

"Imajući u vidu aktulene maliciozne napade opozicije i pojedinih medija vezano za vozilo "mercedes benc G63 AMG" (u javnosti nazivan „Brabus“) koje povezuju sa potprdsednikom Vlade Aleksandarom Vulinom, ističemo da je vlasnik istog vozila Republika Srbija", navodi se u saopštenju Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom proisteklom iz krivičnih dela, koja je u sastavu Ministarstva pravde, i dodaje:  

"U pitanju je vozilo koje je pravosnažnom odlukom Višeg suda u Kraljevu broj spk-Po 436/22 od 11.08.2022. godine postalo vlasništvo Republike Srbije. Vlada Republike Srbije je svojim Zaključkom broj 05 broj: 46-7888/2022-1 od 13.10.2022. godine odlučila da se Ministarstvo unutrašnjih poslova, Direkcija policije, Uprava kriminalističke policije odredi za korisnika napred navedenog vozila".

U saopštenju se potom navodi: 

"Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom proisteklom iz krivičnih dela, koja je organ u sastavu Ministarstva pravde, u skladu sa Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnih dela ima nadležnost da upravlja i čuva privremeno oduzetu pokretnu i nepokretnu imovinu do donošenja pravosnažne odluke suda o trajnom oduzimanju. U tom smislu, Direkcija u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima je do sada ustupila na korišćenje veliki broj motornih vozila državnim organima i državnim institucijama kojima su ova vozila bila potrebna za obavljanje poslova iz njihovih nadležnosti. Između ostalih ova vozila su privremno dodeljivana bolnicama, ustanovama kulture i socijalne zaštite, verskim institucijama a značajan broj je dodeljen i bezebednsnim službama i organima. Ističemo i činjenicu da određene kategorije vozila zbog svoje specifičnosti mogu da koriste samo bezbednosne službe Republike Srbije".

Ovim saopštenjem Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom odgovorila je na navode Slavice Radovanović, narodne poslanice iz redova Narodnog pokreta Srbije i pukovnice policije u penziji, koja je pre nekoliko dana u Skupštini Srbije navela da je "mercedes BRABUS" službeno vozilo potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina. Ona je na skupštinskoj sednici pokazivala fotografije pomenutog vozila i navela da je to službeno vozilo koje koristi Aleksandar Vulin zapravo oduzeto.

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

Aleksandar Vulin  Kurir