DA LI JE MOGUĆE!? Nikola Jokić ipak ne zna imena svih svojih konja! Ozbiljno se pojačao, pa iznenadio javnost

Najbolji srpski košarkaš dobro pojačao svoju ergelu, pa se očekuje da ima još više uspeha u kasačkim trkama

Screenshot

Čim se vratio u Denver, Nikola Jokić je odmah ušao u medijsku mašinu. Iako ne voli da se eksponira, izbegava novinare koliko god može, stroga pravila najbolje lige na svetu ipak mora da ispoštuje, posebno na takozvanom danu za medije, koji priređuju svi timovi.


Jedna novinarka je popularnom Džokeru postavila nekoliko zanimljivih i neuobičajenih pitanja.


Da li si ovog leta dodao još nekog konja u svoju štalu, glasilo je prvo.
- Da, šest - odgovorio je Nikola i potom počeo da nabraja njihova imena:
- Kepten Džog, Tajm Flajs, Pariz River, Dip Touft, Taktikal... nešto... i... zaboravio sam poslednjeg.

Potom je upitan čega će se posebno sećati tokom NBA pauze.
- To su Olimpijske igre, igranje s mojim prijateljima za reprezentaciju, poseban osećaj i drugačije emocije - odmah je izustio najbolji košarkaš Nagetsa.

Paul ELLIS / AFP / Profimedia 


Mnogi znaju da je Nikola pred svaku utakmicu skidao burmu s prsta i vezivao je pertlom za patiku. Tako je igrao utakmice. Međutim, to više neće biti slučaj.
- Neće, zato što sam je izgubio. Izgubio sam i drugi prsten koji sam dobio od supruge. Tako da... uh. To više neće biti tradicija - pojasnio je uz osmeh.


I onda je usledilo i košarkaško pitanje - kada je prvi put počeo da razmišlja o sebi kao o NBA igraču.
- Nikad nisam razmišljao o tome, niti je to bio moj san, tako da odgovor glasi: onog dana kad sam draftovan.

Nikola uglavnom retko priča o svojim grlima, više voli da se pojavi na hipodromu i navija za njih. Ergela porodice Jokić "Drim kečer" beleži sve bolje rezultate i ima veoma ozbiljne planove.

SKUP SPORT

Svojevremeno je isplivala informacija da je Nikola u Italiji kupio konja Brena Laumara, potomka čuvenog pastuva Varene, koji je zaradio do tog momenta 35.000 evra. Pre dve godine je potrošio 143.000 evra za tri trkačka grla. Jednog pastuva je kupio za 42.000 evra, za žensko grlo je platio 47.000 evra, a najskupljeg konja je platio 54.000 evra. Potom je kupio još dva, od kojih je jedan potomak švedskog kasača Maharadže, koji je pobedio u najvećoj trci na svetu, a Jokić ga je navodno platio 100.000 evra.

 Kurir sport / Predrag Gajić