Najvrednije slušalice ikada: Ukradeni Ferari vredan 575.000 dolara pronađen je zahvaljujući AirPods-u

Iznova i iznova se ispostavlja da je Apple-ova "Find My" tehnologija sjajna za praćenje ukradene robe. U slučaju nedavne krađe u Konektikatu, veoma skupom Ferariju se ušlo u trag zahvaljujući tome što je vlasnik milioner slučajno ostavio AirPods u vozilu.

Shutterstock

Sprečavanje krađe pomoću Apple uređaja postaje sve učestalije kako tehnologija raste. Apple-ova funkcija "Find My" je pomogla nekolicini korisnika da pronađu svoje ukradene Apple uređaje i druge proizvode.

Nedavno je AirPods pomogao čoveku da pronađe svoj ukradeni Ferrari vredan 575.000 dolara u Konektikatu. Policija u Voterberiju pronašla je ukradeni Ferari prateći AirPods koji su greškom ostavljeni u automobilu, a osumnjičeni za krađu veoma skupog vozila je uhapšen.

Shutterstock 

Ukradeno vozilo pronađeno je u blizini benzinske pumpe u ulici South Main Street u Voterberiju u državi Konektikat. Kada je policija pokušala da zaustavi vozilo, osumnjičeni je pobegao, ali je ostavio svoj iPhone u ukradenom Ferariju.

Policija je koristila iPhone u ukradenom vozilu da identifikuje vozača, 22-godišnjeg ponavljača Diona Šontena. On je uhapšen 26. septembra.

Sposobnost AirPods-a da emituju svoju lokaciju na obližnji iPhone pomogla je policiji da utvrdi  gde je ukradeni automobil.

Shutterstock 

Prilično je zanimljivo što je automobil vredan više od pola miliona dolara uspešno ukraden, ali je potom otkriven zahvaljujući paru AirPod-ova od 129 dolara. Pored same funkcije Find My, korisnici takođe mogu da kupe AirTags da bi pratili svoje uređaje.

Printscreen 

Na mrežama se povodom incidenta nižu još zanimljivije poruke.

Shutterstock 

 - Ako ste milioner, ostavite par AirPods slušalica (trenutno samo 119 dolara) u svom Ferariju - to nije loša stvar koju treba raditi s vremena na vreme. 

- Za nas ostale, ubacivanje Apple AirTag-a u vaš automobil će postići istu svrhu i po mnogo nižoj ceni. Mada pretpostavljam da većina nas ne poseduje vozila koja su podjednako primamljiva za lopove.

- Srećom vozim nešto za šta mislim da niko ne želi da ukrade, nadam se. Ali brinem za druge ljude.

Shutterstock 

Ako takođe planirate da uključite ovu funkciju na svojim AirPods-ima, iPhone-u, Apple Watch-u ili iPad-u, evo koraka koje treba da pratite:

  1. Nosite AirPods i povežite ih sa svojim uređajem
  2. Idite na Podešavanja
  3. Tapnite na ime svojih AirPods slušalica
  4. Pomerite se nadole i uključite Find My Network

Da biste pronašli svoje AirPods koristeći ovu funkciju, evo koraka koje morate da pratite

  1. Otvorite aplikaciju Find My
  2. Tapnite na Uređaji
  3. Odaberite svoje AirPods
  4. Ako su vaši AirPods slušalice u blizini, dodirnite Pusti zvuk da biste čuli niz zvučnih signala
  5. Ako vaši AirPods nisu u blizini, dodirnite Dobijte uputstva da biste otvorili njihovu lokaciju u Mapama