OTKRIVAMO KO JE SRBIN KOJI SE UDAVIO U FRANCUSKOJ PROŠLE NEDELJE: Ovo je Dragan koji je nastradao na svoj rođendan! Zbog opklade otišao u smrt?! (Foto)

Dragan Vuković (30) iz okoline Kragujevca sahranjen je u svom rodnom mestu, a policija u gradu Sansu istražuje njegovu smrt

Pritnscreen/Facebook, Printscreen/X

Dragan Vuković (30) iz okoline Kragujevca nastradao je prošle nedelje kada se nakon proslave svog rođendana utopio u reci Jone koja se nalazi u francuskom gradu Sansu. Zbog čega je mladić skočio u reku francuska policija još uvek uitvrđuje, a ne isključuje se ni mogućnost da je u pitanju ubistvo iz nehata.
Dragan Vuković, kako Kurir saznaje, sahranjen je u ponedeljak u svom rodnom selu, a na večni počinak su ga ispratili članovi porodice, prijatelji, komšije i rođaci.

Utvrđuju okolnosti

Tragedija se, kako su izveštavali francuski mediji, dogodila 22. septembra nešto posle 23 sata u gradu Sansu, koji se nalazi na 150 kilometara od Pariza.

- Tog dana Draganu je bio rođendan i on je sa jednim rođakom i prijateljima bio u kafiću. Kada su krenuli kući, idući preko mosta iznad Jone, on je skočio. Prijatelji i rođak odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć. Njegovo telo iz vode je izvučeno sutradan oko 10 sati - kaže izvor i dodaje da istražitelji utvrđuju da li je njegova smrt splet nesrećnih okolnosti ili je u pitanju možda ubistvo iz nehata.

- Nakon što je Vuković nastradao, policija je privela njegovog rođaka (25). Postoji mogućnost da će se teretiti za nepružanje pomoći licu u nevolji ili za neko teže krivično delo. U ovom trenutku nisu sa sigurnošću utvrđene sve okolnosti - pišu francuski mediji.

Pritnscreen/Facebook  Tragično nastradao Dragan Vuković

 Meštani sela kod Kragujevca, odakle je stradali Vuković, kažu za Kurir da su svi neutešni nakon saznanja da je on preminuo.

- Jako nam je žao što se ovo dogodilo. Dragan je bio divan dečko, vredan, ma nikada problem nije napravio. Mladić za poželeti, a evo kako mu je život okončan. Bili smo u junu zajedno na veselju, bio je srećan i šalio se. Eto, tako ga pamtim - kaže tužnim glasom komšinica koja je bila na sahrani Vukovića i dodaje:

- Roditelji su mu neutešni, imaju samo njega. Sina jedinca su izgubili. Bilo je pretužno gledati kako ga spuštaju u raku.

Naša sagovornica kaže, da su oni došli do određenih saznanja o tome kako se desila tragedija, ali da to još nije zvanično potvrđeno.

- Dragan je bio dete razvedenih roditelja i pošto mu ujak sa porodicom živi u Francuskoj često je odlazio tamo, a tako je bilo i sada. Otišao je kod ujaka gde je i proslavio rođendan koji se kobno završio - kaže komšinica:

- Priča se da je društvo to veče malo više popilo i da su došli do mosta. Onda je usledila neka šala, odnosno opklada i Dragan je valjda izgubio i morao je da skoči u reku. Skočio je, ali nažalost nije isplivao. To je jedna od verzija nesreće.

Srušio mi se svet

Kako nam objašnjavaju druge komšije, porodica je neutešna nakon gubitka.

- Velika je to bol. Jako im je teško, njima se ceo svet srušio u trenu - navode oni.
Francuski inspektori i dalje rade na slučaju, ispitani su svedoci, a proveravaju se i snimci sa video-nadzora koji se nalaze u blizini mesta gde je došlo do skoka.

Svi tuguju

Celo selo oblepljeno umrlicama

Žitelji Stragara kažu za Kurir da se porodica Dragana Vukovića potrudila da njegovo telo što pre transportuje za Srbiju kako bi ga dostojanstveno sahranili.

- Draganov ujak je u Francuskoj odavno i poznaje dosta ljudi, iz tog razloga je brzo i završen transport pokojnika i on je nakon šest dana već bio u Srbiji. Dan pre sahrane, u nedelju 29. septembra, doneli su kovčeg u porodičnu kuću pošto je to običaj u ovom kraju. Celo selo je oblepljeno njegovim umrlicama i svi tuguju za njim - kažu nam meštani.