Ako želite brzo i lako da napravite večeru, koja je ukusna ali ne goji, evo rešenja. Napravite krompir u kaputu. Za razliku od prženog, ima mnogo manje kalorija, zdrav je a držaće vas sitim.
Sastojci:
- 4 krompira
- ulje po potrebi
- so po ukusu
Priprema:
Dobro operite krompire, sa sve korom. Zatim ih stavite na čistu kuhinjsku krpu, prekrijte njom i ostavite da odstoje dok se dobro ne osuše. Krompir izbockajte viljuškom, premažite uljem (opciono), dobro posolite i poređajte u vatrostalnu posudu obloženu pek-papirom. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 60 minuta. Gotovo je kad je kora hrskava, a nož prolazi kroz krompir. Gotov krompir izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi. Servirajte i poslužitie dok je vruć. Dodajte prilog ili umak po želji.
Prijatno!
Bonus video: