Jeftina, a ukusna večera od samo jedne namirnice: Napravite krompir u kaputu u kome će uživati cela porodica, brzo se sprema i idealan je obrok za jesenje dane

Za razliku od prženog, ima mnogo manje kalorija, zdrav je a držaće vas sitim

Shutterstock

Ako želite brzo i lako da napravite večeru, koja je ukusna ali ne goji, evo rešenja. Napravite krompir u kaputu. Za razliku od prženog, ima mnogo manje kalorija, zdrav je a držaće vas sitim.

Sastojci:

  • 4 krompira
  • ulje po potrebi
  • so po ukusu
Shutterstock 

Priprema:

Dobro operite krompire, sa sve korom. Zatim ih stavite na čistu kuhinjsku krpu, prekrijte njom i ostavite da odstoje dok se dobro ne osuše. Krompir izbockajte viljuškom, premažite uljem (opciono), dobro posolite i poređajte u vatrostalnu posudu obloženu pek-papirom. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 60 minuta. Gotovo je kad je kora hrskava, a nož prolazi kroz krompir. Gotov krompir izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi. Servirajte i poslužitie dok je vruć. Dodajte prilog ili umak po želji.

Prijatno!

(Kurir.rs/Trpeza/J.M.)

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:38
Trik da napravite pomfrit bolji nego iz Meka Izvor: Instagram/appetizing.tv