OVAKO JE POGINUO LIDER HEZBOLAHA: Nasralah zatrpan ruševinama, umro od gušenja

Nasralah je verovatno umro od gušenja izazvanog otrovnim isparenjima od projektila koji su pogodili podzemno sklonište u kojem se nalazio.

AP

Verziju uzroka smrti lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha, posle izraelskog raketnog napada na Bejrut prošlog petka, izneo je izraelski kanal, tvrdeći da je umro od gušenja.verziju uzroka smrti lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha, nakon izraelskog raketnog napada na Bejrut prošlog petka, izneo je izraelski kanal, tvrdeći da je umro od gušenja.

Prema Čanel 12, Nasralah je verovatno umro od gušenja izazvanog otrovnim isparenjima od projektila koji su pogodili podzemno sklonište u kojem se nalazio.

Izraelski kanal je svoj izveštaj zasnovao na činjenici da je Nasralahovo telo navodno izvučeno bez očiglednih povreda iz kratera koji su napravile oklopne bombe "razbijači bunkera".

To, prema Čanel 12, znači da je Nasralah zatrpan krhotinama izazvanim eksplozivom sadržanim u raketama koje su gađale njega i druge operativce Hezbolaha.

EPA 

Krhotine stvorene projektilima dovele su do gušenja 64-godišnjeg Nasralaha, koji je umro mučnom smrću dok je prostorija u kojoj se nalazio bila ispunjena dimom, preneo je izraelski kanal.

Napominje se, međutim, da su medicinsko osoblje i bezbednosni zvaničnici uključeni u operaciju izvlačenja Nasralahovog tela rekli za Rojters da je najverovatniji uzrok smrti šefa Hezbolaha trauma izazvana eksplozijama.

Da podsetimo, Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je lider Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u petak, u napadu na komandni centar tog pokreta u južnom predgrađu Bejruta.

Hezbolah je potvrdio da je Nasralah ubijen u izraelskom vazdušnom napadu i saopštio da će "nastaviti sveti rat protiv neprijatelja, a u znak podrške Gazi i Palestini i odbrane Libana i njegovog čvrstog i časnog naroda".

Kurir.rs/Telegraf/Čanel 12/Preneo: P. P. 

Bonus video:

This browser does not support the video element.

NETANJAHUOVA VLADA VUČE OPASNE POTEZE! Eksperti: Što smo bliži izborima u Americi, veća je veovatnoća SUKOBA IZRAELA I HEZBOLAHA  Kurir televizija