OD JAKE SRBIJE KORIST IMA I CRNA GORA Brnabić odgovorila DPS-u: Pametnije birajte pesme na slavljima, jer vas je jedan stih razotkrio

Predsednica parlamenta odgovorila na provokacije iz Crne Gore.

Printscreen Pink

Nije se predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić bavio, niti je komentarisao lokalne izbore ili bilo šta drugo u Crnoj Gori, već su DPS i Milo Đukanović snimljeni da slave rezultate izbora u jednoj lokalnoj samoupravi tako što otvoreno pokazuju frustracije i kompleks niže vrednosti prema Srbiji, poručila je danas predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić.

Ona je reagovala nakon snimka na kojem se vidi bivši predsednik Crne Gore i DPS Milo Đukanović, koji izborne rezultate svoje (bivše) stranke slavi uz pesmu Mitra Mirića "Ne može nam niko ništa", ali umesto "jači smo od sudbine", Milo peva "jači smo od Srbije".

Ona je u izjavi za podgoričku Borbu istakla da deluje da se DPS malo zbunio.

Printscreen/Twitter  Milo Đukanović slavi uz "Ne može nam niko ništa"

"Predsednik Vučić je odgovorio na provokacije koje dolaze od DPS-a i Mila Đukanovića, a ne obratno. I to je odgovorio na najlepši mogući način - „Srbiju volim, a Crnu Goru poštujem“, poručila je Brnabićeva i dodala:

"Zamislite da neko iz SNS-a slavi pobedu na nekim lokalnim izborima, u jednoj lokalnoj samoupravi, pevajući „Ne može nam niko ništa, jači smo od Crne Gore“… Smešno, zar ne? Pretpostavljam da makar iz ovog primera i ljudi iz DPS-a, a i sam gospodin Đukanović, uviđaju koliko ova njihova interpretacija jedne lepe pesme otkriva stepen njihove frustriranosti i opsesije Srbijom. Nema potrebe", navela je predsednica parlamenta.

Ona je istakla da su se predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Vlada Srbije, i SNS uvek trudili da pomognu i budu uz susede kada je teško, kako bi se izgradio stabilniji i prosperitetniji Balkan.

"Jaka Srbija je dobra vest i za Crnu Goru. Više investicija, puteva, pruga, letova, donose dobrobit svima u ovom našem delu Evrope. Zato - pametnije sa izborom pesama na slavljima. Nekad jedan stih može o vama da otkrije više nego hiljadu pesama", zaključila je predsednica Skupštine Srbije. 

Kurir.rs / Borba