PORAZ ZVEZDINIH OMLADINACA U LIGI ŠAMPIONA: Vršnjaci iz Intera nadigrali crveno-bele

Omladinci Crvene zvezde izgubili su od vršnjaka iz Intera 4:0 (3:0) u okviru 2. kola Lige šampiona za mlade.

Fk Crvena Zvezda

Izabranici Nenada Milijaša su pokazali da se nisu uplašili izazova, te su u uvodnim minutima bili primetno bolji protivnik na terenu. Izašli su veoma visoko, sa zadnjom linijom na polovini protivnika, pa su u nekoliko navrata oduzimali loptu protivniku pred njihovim golom.

Uglavnom su omladinci kombinovali po bokovima, preko Đurića i Stojkovića. Prvu pravu priliku za udarac je imao Jovanović, koji je pokušao sa 20 metara, ali je bio izblokiran, te su crveno-beli stigli do drugog udarca iz ugla na meču. Potom je, posle uvodnih 10 minuta utakmice, usledio period igre, kada se naš tim branio u srednjem bloku, te je mudro čekao na grešku protivnika. Ponovo se Jovanović našao u prilici za šut, pošto je kompletirao lep dupli pas sa Sremčevićem, ali je i ovog puta bio izblokiran.

Inter je poveo u 23. minutu utakmice, a strelac je bio Topalović. Želeli su puleni Nenada Milijaša da što pre dođu do izjednačujućeg pogotka, te su nastojali da preuzmu terensku inicijativu. Pokušali su da izađu još agresivnije, te da povećaju greške protivnika, i samim tim maksimalno smanje posed lopte italijanske ekipe. Zbog povećane agresivnosti našeg tima, te nešto više linije stajanja gostujućeg  tima, ostajalo je više prostora za kontre Intera. Tu je na scenu stupio Draškić, koji je u nekoliko navrata sprečio našeg protivnika da poveća prednost, ali je ipak kapitulirao još dva puta do kraja prvog poluvremena. Кoki je pogodio u 35, a De Pieri u 40. minutu.

Izašli su crveno-beli u drugom poluvremenu, kao i u prvom, veoma su bili agresivini, te nisu želeli da se predaju. Milijaš je promenio formaciju, pa je zaigrao sa četiri igrača u odbrani. Šljivić je uputio prvi udarac u drugom poluvremenu, tačnije, u 50. minutu meča, ali je bio izblokiran. Jovanoviću se isplatila upornost u 54. minutu, te je nakon izvršenog pritiska ukrao loptu desnom beku Intera, a zatim u šutirao, a njegov pokušaj je otišao preko gola.

Domaćin iz Italije je stigao i do četvrtog pogotka na meču, a strelac je bio Moskoni u 61. minutu. Veliku priliku je u 70. minutu imao Sremčević, ali je njegov udarac završio pored gola domaćina. Nisu se predavali naši fudbaleri, te su i pored velikog zaostatka nastavljali da napadaju i stvaraju prilike. Šanse su imali i Šljivić i Ranković, ali je rezultat ostao 4:0.

(Kurir sport)

This browser does not support the video element.

Novinar Kurira uživo sa ulica Milana pred meč Crvene Zvezde sa Interom  Kurir televizija