Glavni glumac novog domaćeg ostvarenja za koje pričaju da je nastavak "Nacionalne klase", otkriva za Kurir detalje filma: Nećete ostati ravnodušni

Printscreen, Kurir Televizija

Ako volite trke, brze automobile, ali i priče koje vas podsete na prave životne vrednosti, onda se spremite za oktobar i novo domaće ostvarenje koje mnogi već upoređuju sa kultnim filmom Nacionalna klasa iz 1979. godine. U emisiji Puls Srbije, glumac Rade Ćosić nam je otkrio šta nas čeka, a mi smo sada još nestrpljiviji!

Rade Ćosić odmah na početku razbija sve nade onih koji su mislili da će ovaj film biti direktni nastavak Nacionalne klase, filma koji je proslavio Dragana Gagu Nikolića u ulozi Flojda, neustrašivog momka sa velikim snovima i "fićom".

- Mnogo ljudi je pričalo da li je ovo nastavak ili remake, ali moram da kažem - nije ni jedno ni drugo! Ovaj film je nešto treće. Naravno, Nacionalna klasa je bila inspiracija, ali smo napravili priču koja je drugačija, modernija i sa novim izazovima - priča Rade, dodajući da su neki elementi Nacionalne klase ipak prisutni, poput suparništva, rivalstva, ali i toga da se sve na kraju svodi na ljudskost.

Kurir Televizija 

Rade igra jednog od glavnih junaka - trkača koji se takmiči protiv lika Mićka Radonjića.

- Naši likovi se uopšte ne podnose, a kako se sve više upoznaju, sve više se ne mogu podneti. Na kraju shvataju da je sport sporedan, a da su međuljudski odnosi najvažniji - objašnjava Ćosić, smeškajući se dok priča o zabavnom rivalstvu u filmu.

Iako nas podseća na Flojdovo neustrašivo jurenje ka snu u Nacionalnoj klasi, ovaj film donosi novu dinamiku – brže automobile, modernije trke, ali i emotivne priče koje ga čine više od običnog akcionog filma.

- Na kraju dana, nije važno ko je brži, već ko je čovek - dodaje Rade.

Jedna od glavnih zvezda filma su svakako automobilske trke. I dok su mnogi pomislili da su kaskaderi obavili sve opasne vožnje, Ćosić otkriva da su on i Mićko Radonjić sami vozili trkačke automobile.

- Mićko i ja smo vozili sve vreme! Bilo je trenutaka kada sam mislio da ću se onesvestiti od adrenalina, ali smo gurali dalje. Svi mi mislimo da smo dobri vozači dok ne sednemo za volan trkačkog automobila!

Naravno, profesionalni vozači su bili tu da im čuvaju leđa, a Rade priznaje da je bez njihove pomoći ceo poduhvat bio gotovo nemoguć.

- Oni su nas pazili, držali su distancu i pomogli da sve izgleda uverljivo.

Kurir Televizija 

Iako film donosi spektakularne trkačke scene, Rade obećava da je ovo priča i za one koji nisu zaljubljenici u automobile.

- Ovo je porodični film u kojem ima svega - od brzine i adrenalina do emotivnih scena koje će vas dirnuti. Imamo četiri različite trke, a svaka nosi svoju poruku. Neke će raznežiti žene, a druge će zadovoljiti ljubitelje akcije.

Ćosić ističe i ulogu Olge Odanović, koja u filmu igra njegovu majku koja pati od demencije, kao i emotivne zaplete koji će sigurno izazvati suze kod gledalaca.

This browser does not support the video element.

Rade Ćosić o novom filmu: Ovo nije nastavak Nacionalne klase  Kurir televizija

Ako vam automobilske trke nisu dovoljan razlog da odete u bioskop, možda će vam ova glumačka ekipa biti! Uz Ćosića i Radonjića, u filmu igraju poznati glumci poput Nenada Jezdića, Olge Odanović, Hristine Popović, Andrije Miloševića, ali i specijalni gost iz Španije, Darko Perić, poznat kao Helsinki iz serije La Casa de Papel.

- Imali smo fantastičnu ekipu, svi su dali svoj maksimum, i verujem da će publika uživati u svakom trenutku - kaže Ćosić.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

LAUŠEVIĆ JE URADIO NEŠTO ŠTO MI JE SMETALO, A ZBOG TOGA SAM TO ŠTO JESAM! Jami o tome kako joj je glumac obeležio karijeru  Kurir teleivizija