O'SALIVEN PONOVO ZAPRETIO DA ĆE SE POVUĆI IZ SNUKERA: Znate šta? Odoh sada!

Legendarni snukeraš nezadovoljan novim promenama.

Printskrin / You Tube

Sedmostruki svetski šampion Roni O'Saliven rekao je da će se definitivno povući ako u snukeru, po ugledu na takmičenje u bacanju pikada, uvedu izlazak igrača na mečeve uz muziku i dodao da ne vidi zbog čega se Svetsko prvenstvo ne bi premestilo iz Krusibl teatra u Šefildu u Kinu ili Saudijsku Arabiju.

O'Saliven, koji ove sezone nije osvojio trofej, rekao je prošlog meseca da mu "nije ostalo još mnogo", posle kako je ocenio, sramotnog poraza od Hea Guogjana u četvrtom kolu Otvorenog prvenstva Velike Britanije, preneo je Skaj.

U intervjuu za tokSport (talkSport) O'Saliven je upitan da li je snukeru potrebno da prati kako se organizuju takmičenja u pikadu, kako bi privukao mlađu publiku.

"Ne bih pristao. Definitivno bih se povukao. Rekao bih: 'Znate šta? Odoh sada'", rekao je on.

Jedan od najboljih igrača svih vremena priznao je da se snuker muči da privuče mlađu publiku u Ujedinjenom Kraljevstvu, dok popularnost tog sporta raste u Kini i Saudijskoj Arabiji.

"U Ujedinjenom Kraljevstvu imate stariju publiku, ali u Kini i Saudijskoj Arabiji snuker gleda vrlo mlada publika, ne znam zbog čega je tako. Tako je oduvek bilo, stariji ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu vole snuker, ne znam zbog čega ", naveo je on.

"Kada se gleda snuker a sa druge strane su fudbal, tenis i golf, kada ste roditelj pomislite: 'Zbog čega bi se moje dete time bavilo'. Pretpostavljam da će snuker pasti na dno liste", dodao je 48-godišnji snukeraš.

On je rekao da vodi da igra u Kini i Saudijskoj Arabiji i da bi tamo želeo da provodi više vremena na turnirima i egzibicijama.

"Bilo kakav izgovor bi me odveo tamo. Tamo provodim koliko god vremena mogu", dodao je O'Saliven.

On je ponovio da bi podržao ideju da se Svetsko prvenstvo premesti iz Krusibl teatra, gde je sala kapaciteta 980 mesta. Najprestižniji turnir se od 1977. godine održava u Šefildu, a ugovor sa domaćinom ističe 2027.

"Može da se preseli, ne vidim razlog da se to ne dogodi. Ja sam snukeraš, a kao igrač, volite da vidite da neko brine o vama kada ste na turnirima. Igrali smo nekoliko turnira u Kini i u Saudijskoj Arabiji i igračima se svidelo. Krusibl je sjajno mesto, bio je fantastičan tokom godina. Gde god da premeste Svetsko prvenstvo, siguran sam da će obaviti dobar posao", naveo je O'Saliven.

(Beta)