ZVEZDA NA SKENERU KURIRA: Glazer kriv za prvi gol Intera - Spajić i Krunić ređali nedopustive greške

Kurir ocenio učinak igrača Zvezde.

IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde su u drugom kolu Lige šampiona u Milanu izgubili od Intera sa 4:0 (1:0) i ostali na začelju tabele sa dva poraza na startu elitnog takmičenja.

Zvezda je u prvom poluvremenu bila ravnopravan protivnik i imala je nekoliko izglednih prilika za postizanje gola, ali nijednu nije iskoristila.

 Pred vama su fudbaleri Zvezde na skeneru Kurira: 

Omri Glazer 6
Primio je gol iz prvog puta, iz slobodnjaka, u svoj ugao. Ide mu na dušu, iako je Krunić zakačio loptu. Potom je skinuo zicer Mihtarijanu u situaciji "1 na 1". A, onda se pokazao odbranivši šuteve Arnautoviću i Avgustu. Nažalost, primio je četiri gola protiv Intera od kojih je bio kriv samo za prvi.

Vanja Drkušić 5
Na ozbiljne muke su ga stavljali napadači Intera Taremi i Arnautović. Napravio je amatersku grešku u 77.minutu, kada nepotrebno rušio Martineza koji je bio daleko od gola. Naivno, nedopustivo, da ne upotrebimo neku grublju i suroviju reč. Jednostavno, ovakve greške nisu svojstvene za Ligu šampiona. Donte greške može se reći da je igrao solidno, dobro se postavljao i dobro radio sve što je pred njega bilo postavljeno

Naser Điga 6
Ubedljivo najbolji od svih defanzivnih igrača Crvene zvezde. U duel igri, u skoku, agresivan, siguran u pasu. Još jedna partija na visokom nivou. Vodio je borbu sa napadačima Intera prsa u prsa, a bio je od velike pomoći bočnim igračima. Trudio se da pripomogne i u napadu, posebno posle prekida. Njemu nema šta da se zameri na igri. Teško je podneo visok poraz, jer je nakon poslednjeg zvižduka samo klekao na travu i tako ostao neko vreme.

Uroš Spajić 5
Nedopustivu grešku napravio jednu 39. minutu kada mu je Taremi iščačkao živu loptu kao poslednjem igraču odbrane. Prava je sreća što je Mihtarijan šutirao preko gola. Iako se kapiten izvinjavao celom timu, ovakve greške na ovom nivou nisu dozvoljene. Druga kardinalna greška Spajića desila se u 71.minutu kada je poslao loptu direktno u noge Taremiju, a ovaj asistirao Martinezu za treći gol Intera. Proganjaće ga ova utakmica protiv Intera i gledaće da je što pre zaboravi.

Seol Jung Vu 5,5
Imao je ogroman radijus kretanja, sa ogromnom potrošnjom vezano za kilometre koje je pretrčao. Bilo je vidljivo da se potrošio pred kraj utakmice, jer je tada mnogo grešio i disao bukvalno na škrge. Defanziva mu je bila primarna, tako da nije bio od velike koristi u napadu.

Rade Krunić 5
Briljantna partija do 59.minuta, a onda totalno pomračenje. Taremi je iskoristio poklon, uzeo živu loptu bivšem igraču Milana i asistirao Arnautoviću za gol. Ne igra se tako nonšalantno ispred svog šesnaesterca. I za njega važi isto kao i za Spajića, da što pre zaboravi ovaj košmar iz Milana. Sem greške za gol, imao je tačan pas, bio miran na lopti, lako je izlazio sa pritiskom igrača Intera. Velika je šteta što je onako kiksnuo i uveo svoj klub u ogroman problem i otvorio vrata visokom porazu. Šteta za njega, baš šteta.

Timi Maks Elšnik 6
Izgubio je nesmotreno loptu ispred svog gola i napravio naivan prekršaj, posle kojeg je Čalhanoglu skinuo paučinu iz Glazerovog gola. Mogao je da se iskupi i proslavi u 45.minutu, ali je očajno šutirao posle asistencije Olajinke. Pre i posle toga bio je siguran, nije paničio u teškim situacijama, iako je sve vreme bio pod jakim pritiskom nekoliko igrača Intera. Trčao je dosta, ali ponekad ta njegova potrošnja nije donosila rezultat, ni dobitak za Zvezdu.

Piter Olajinka 5,5
Nesiguran od početka do kraja, posebno u predaji lopte. Delovao je kao da nema snage u završnom pasu, ili udarcu. Opet, činjenica je da ga je Damfris mučio svih 95 minuta, dišući mu za vrat. Nije bio toliko očajan, kao protiv Benfike, ali je ruku na srce bio loš. Deluje da on može i mora mnogo bolje, samo je pitanje, ima li Zvezda vremena i luksuza da ga čeka, posebno kada su utakmice Lige šampiona u pitanju.

Silas 6
Delovalo je da je ovo nacrtana utakmica za njega, kada bi svojim brzinskim sposobnostima i hitrinom mogao da opravda epitet najskupljeg pojačanja Crvene zvezde. Imao je odličnu priliku u 41.minutu, kada je šutirao pravo u Zomera, iako mu, ruku na srce nije bilo lako, jer je imao tri igrača na leđima. Još nekoliko puta je pokušao da pomogne, ali bez uspeha. U pojedinim trenucima imao je dosta problema sa kontrolom lopte, što su koristili defanzivci Intera, da otklone bilo kakvu opasnost po svoj gol.

Andrija Maksimović 6
Debi u Ligi šampiona koji će pamtiti po dobroj utakmici, ali i visokom porazu. Žestoko ga je pokupio Bastoni u prvom startu, u 9.minutu, čisto da mu stavi do znanja gde se igra i ko je domaćin. Vratio mu je Zvezdin Mesi 15 minuta kasnije, kada mu je prodao jeftinu fintu i ostavio ga da kaska za njim. Imao je dovoljno fudbalskog bezobrazluka kada je sam uzeo loptu, da šutne na gol Zomera u 20.minutu, iako je bilo pametnije da proigra Silasa. Kao i desetak minuta posle kada je tukao iskosa pored gola. Zbog nedostatka fizičke snage brzo se potrošio, ali se i takav stalno nudio za loptu i trudio da brzom tranzicijom u priliku za gol izbaci Endijaja i Silasa.

Šerif Endijaj 6
Nema šta da mu se prigovori, još jedna njegova rudarska partija. Sjajan je ovaj momak, kako se bori i radi za ekipu. Zaslužuje svaku pohvalu. Do ludila je dovodio De Fraja, koji je u duelu sa njim koristio sve dozvoljene i nedozvoljene metode, čak i laktove zbog kojih je bio opomenut. Šteta je samo što nije ušao u priliku da uđe u neku šansu za gol. I to je jasan pokazatelj kako su ga čuvali protivnički igrači i koliko su ga ozbiljno shvatili.

Luka Ilić 5
Od 69.umesto Andrije Maksimovića. Bolje da nije ni ulazio u igru, jer ništa nije prikazao. Njegovom ulaskom kao da je Zvezda imala igrača manje na terenu.

Bruno Duarte 5
Od 69.umesto Šerifa Endijaja. Veliki promet, mala zarada. Ništa nije pokazao na utakmici

Nemanja Radonjić 5,5
Od 69.umesto Silasa. Pokušao je da se nametne, međutim nije dobio nijednu priliku za beg i prepoznatljiv sprint.

Milan Rodić /
Od 89. umesto Drkušića, premalo vremena za ocenu.

Dalsio /
Od 89. umesto Krunića, premalo vremena za ocenu.

(Aleksanar Radonić)

This browser does not support the video element.

Novinar Kurira uživo sa ulica Milana pred meč Crvene Zvezde sa Interom  Kurir televizija