ZVEZDA IZGUBILA NA SUDU - PROMAŠAJ STIGAO NA NAPLATU: Evo koliko će crveno-beli morati da plate bivšem igraču

Crvena zvezda je na osnovu odluke FIFA tribunala dužna da plati zaostale plate svom bivšem igraču Kalifi Kulibaliju.

Www.crvenazvezdafk.com

Veliki promašaj Crvene zvezde Kalifa Kulibali tužio je crveno-bele FIFA tribunalu zbog neisplaćenih obaveza i dobio je presudu. Na osnovu nje, Crvena zvezda je dužna da mu isplati zaostale zarade od 470.250 evra, uz zateznu kamatu od 12 odsto, stoji u objašnjenju.

Kulibali je tužio Zvezdu zbog toga što nije dobio plate na vreme, pa je nakon višemesečnih kašnjenja u isplatama odlučio da se na sudu obračuna sa klubom sa "Marakane", a kao što je to gotovo uvek slučaj - FIFA je podržala igrača. Zvezda je na njegovu tužbu odgovorila kontratužbom, gde je tvrdila da igrač nije ispunjavao svoje ugovorne obaveze, poput dolazaka na treninge, ali je to ipak odbačeno u ovom slučaju.

Crvena zvezda sada ima rok od 45 dana da isplati dug svom bivšem fudbaleru, odnosno pravdu može da potraži još samo na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), što nije potvrđeno i da će uraditi.

Kulibali (33) je u Zvezdi igrao vrlo kratko, samo od kraja avgusta 2022. do početka februara, kada je sa njim raskinut ugovor. Za vreme boravka u crveno-belom, postigao je samo jedan pogodak, dok je trenutno član francuskog drugoligaša Kana. Prethodno je bio u PSŽ, Nantu, Gentu, Šarlroi i Ruenu.

(Kurir sport/Mondo)