DEČAKU (11) SE BORE ZA ŽIVOT! Očevici horora na Voždovcu, gde je drogirani vozač udario mališana: Odbacio ga je 30 metara, zvali smo majku, ali...

Nebojša Mandić

"Okupljeni su zvali majku dečaka, ali nisu mogli da je dobiju. Tek posle nekog vremena su uspeli, ona je bila na svom radnom mestu u bolnici. Tamo su odvezli teško povređenog dečaka", opisuju očevici strašnu saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povređen dečak R.S. (11) na Voždovcu.

Dečak je zadobio teške telesne povrede i lekari mu se bore za život nakon što ga je kolima udario Aleksa R. (42) pijani i drogirani vozač koji nije imao dozvolu.

Očevici strašne nesreće opisuju trenutke drame dok je dečak nepomično ležao na ulici i čekao Hitnu pomoć.

Hitna jedva došla od parkiranih kola

- On je njega odbacio 30-ak metara i onda je izašao iz kola i uhvatio se za glavu. Dečak je ležao nepomično, a Hitna pomoć nije mogla da se probije zbog parkiranih vozila. Jedva su uspeli da dođu do dečaka - priča očevidac.

Kako navodi, roditelji škole žalili su se opštini da se adekvatnije obezbede pešački prelazi pored škole gde se dogodila saobraćajna nesreća, jer kako kažu od parkiranih vozila slabo se vidi pešački, ali i dečica koja žele da pređu ulicu.

- Roditelji su se žalili da se adekvatnije obezbede pešački prelazi, ležeći je udubljen, sa strane ima mnogo nepropisno parkiranih vozila - kaže stanar iz obližnje zgrade.

Podsetimo, mališan je prevezen u bolnicu i nalazi se u jako teškom stanju, a lekari se bore za njegov život.

- Vozač nema dozvolu, imao je na alkotestu 0,58 promila i pozitivan je na kokain - kaže izvor.

Vozaču je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušan kod javnog tužioca Drugog osnovnog javnog tužilaštva.

Dete je bacio na haubu, pa odbacio na kolovoz

Kako se saznaje, nesreća se dogodila sinoć oko 19 sati u Rimskoj ulici na Voždovcu.

Aleksa je bio za volanom "ford fokusa" i u blizini Osnovne škole "Janko Veselinović" na pešačkom prelazu pokosio je dečaka (11).

Nezvanično, dete je od siline udarca bacio na haubu, pa ga odbacio na kolovoz. Bez svesti i u teškom stanju primljen je u Urgentni centar.