"ČOVIĆ I JA NEMAMO DOBAR PRIVATAN ODNOS, NE ŽELIM DA TALASAM" Vujošević direktan kao i uvek: Pešić nije pijun da ga bilo ko pomera!

Zorana Jevtić, Ana Paunković

Bivši trener Partizana, Duško Vujošević, u svom prepoznatljivom stilu, otvoreno i bez uvijanja, prokomentarisao je imenovanje Nebojše Čovića na mesto predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Poznato je da Vujošević nije u dobrim odnosima sa dugogodišnjim predsednikom Crvene zvezde, pa su mnogi sa nestrpljenjem čekali njegovu reakciju na izbor Čovića na mesto predsednika KSS.

"Moja želja nije da talasam bilo šta. Moja želja je da se spreči pokušaj da Pešić ode i da se ne zatvore do kraja mogućnosti u kadrovskoj politici kada je u pitanju, primera radi, generalni sekretar, da se tu dovedu neki ljudi koji totalno onemogućavaju saradnju Partizana i Crvene zvezde. Čović i ja nemamo dobar privatan odnos i ne bi bilo pristojno da ja komentarišem njegovo postavljanje na to mesto", rekao je Vujošević za Sport klub i dodao:

"Želja mi je samo, iz mog ugla, a svako ima svoj ugao gledanja, da kažem da neko iskustvo i košarkašku pamet imam i ja i da kažem ono što je najbitnije kad već ne postoji Stručni savet koji je ukinut posle Slavnićevog odlaska sa mesta selektora. To ukidanje je odgovaralo i pojedinim selektorima jer nije imao ko da ih kontroliše pa i predsednicima saveza. Kad već pričamo o insticucijama, statutima i tako dalje mislim da bi trebalo vratiti Stručni savet", smatra Vujošević.

Dado đilas 

Vujošević smatra da novo rukovodstvo mora da učini sve da ubedi Svetislava Pešića da ostane na klupi reprezentacije.

Smatram da je to ubedljivo najvažnija stvar u ovom momentu. I da to ne zavisi samo od Pešića. Izjave poput ‘Pešić ima obavezu’… Pešić je veoma ozbiljan čovek i čovek koji je mnogo pametniji nego što je u stanju da to artikuliše. On je u određenim godinama, u dobrom zdravlju za te godine. Njemu su godine donosile samo veće znanje i taložile iskustvo. Veoma je oprezan u svim odnosima i dobro procenjiv.

Iskusnom treneru zamera samo jednu stvar.

"Napravio je jedinu grešku kad se posle neuspeha na Evropskom prvenstvu nije vratio sa ekipom, ne znam iz kog razloga, nikad ga nisam ni pitao. Ali on je čovek koji je napravio odnos sa tim igračima" kaže Dule i dodaje:

"E sad, nikome on nije zgodan, on je teška figura, nije on pijun da ga bilo ko pomera. Nije pitanje samo para već da se dozvoli da se učestvuje u odlučivanju kod bitnih stvari, koncepciji i strategiji, pogotovo o kadrovskoj politici kada je u pitanju struka. Prva obaveza predsednika je da Pešić ostane".

Kurir sport/J.M.

This browser does not support the video element.

Dusko Vujosevic, grobari, Partizan, kosarka, arena  Kurir televizija