Da ti se život smuči: Konobarica otkrila najprljaviju tajnu Oktobarfesta i milioni su zgroženi (VIDEO)

Čega će se još sve nagledati do 6. oktobra kada se završava festival, možemo samo da pokušamo da zamislimo.

Printscreen/TikTok

Kako čovek sve više i više piva, tako ga i sve češće tera da ustaje i odlazi u toalet. Međutim, čini se da su pojedini gosti Oktoberfesta odlučiti da doskoče i tom problemu, pa su počeli da nose pantalone s umetnutim - pelenama!

Neobično rešenje zateklo je nedavno i jednu simpatičnu konobaricu, koja je uz očekivan izraz gađenja morala da se pobrine da izmokrena odeća dospe u korpu za smeće, a čiji je snimak postao hit na TikToku s nekoliko miliona pregleda.

"Iz rubrike izgubljeno i nađeno. Bilo da se radi o jakni, jetri ili mozgu, svako ostavi nešto za sobom u pivskom šatoru. Međutim, današnje otkriće posebno je oduzelo dah", navela je u opisu videa.

Čega će se još sve nagledati do 6. oktobra kada se završava festival, možemo samo da pokušamo da zamislimo, ali budući da su se mnogi u komentarima zapitali da li je osoblje na Oktoberfestu barem dobro plaćeno, evo šta stoji na zvaničnoj stranici tog događaja.

"Ako želite da radite na Oktoberfestu, najvažnija karakteristika je izdržljivost. Jasno, treba da budete i druželjubivi ako želite da radite za šankom ili kao konobar. Prava osoba za ovaj posao rado je ceo dan s drugim ljudima, ali mora da zna da napunjene krigle piva mogu da budu teške i do 30 kilograma.

Osim toga, konobari mogu da očekuju i to da će se pošteno nahodati, odnosno preći i do 20 kilometara dnevno!

Što se naknada tiče, ovako stoje stvari. Ovde nema satnica i plate zavise od udela u prihodu. Prosečna zarada iznosi preko 5.000 evra za celih 16 ili 18 dana, a najveću zaradu ostvaruju konobari koji rade u šatorima u kojima se služe i vino i šampanjac.

Bakšiš čini veliki deo zarade, a oni snalažljiviji konobari znaju da uzmu nekoliko stotina evra dnevno", navedeno je na stranici Oktoberfesta, prenosi Net.hr.

(Kurir.rs/ L. S.)

Bonus video

This browser does not support the video element.

POZNATI KUVAJU U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE" Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje  Kurri televizija