"NEMAČKA JE UBLAŽILA SVOJE STAVOVE SPRAM SRBIJE" Đurić je Analeni Berbok ukazao na jednostrane poteze Prištine: Žele da saslušaju Beograd!

"Saradnja Srbije sa Francuskom je doprinela ublažavanju stavova Nemačke prema Srbiji"

Beta, Shutterstock, EPA Clemens Bilan

Priština poseže za jednostranim merama kako bi suštinski promenila situaciju na terenu i kršenjem ljudskih, političkih i ekonomskih prava Srba podstakla njihovo masovno iseljavanje sa KiM, istakao je ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sa svojom nemačkom koleginicom Analena Berbok, sa kojom se sastao na marginama ministarskog sastanka Berlinskog procesa. 

Na ovu temu za Kurir televiziju govorio je politikolog Andrej Lović.

Kurir Televizija 

- Đurić je pored razgovora sa Lenom Berbok razgovarao i sa ministrima spoljnih poslova Mađarske, Austrije i ministrom za Evropu Ujedinjenog Kraljevstva. Ovaj samit je iskorišćen za jačanje spoljne političke pozicije Srbije, ali i zbog aktuelne situacije na KiM zbog terora Aljbina Kurtija. Đurić je ministarki Berbok ukazao na sve probleme i jednostrane poteze Prištine.

Lović je istakao da je Đurić već 18 dana na, kako je on to nazvao "diplomatskoj turneji", kojom Srbija ukazuje da želi saradnju sa svima.

- Nemačka je naš najveći spoljnoprivredni partner, iako se po mnogim političkim pitanjima ne slažemo. Berbok je pokazala da želi da sasluša stav Beograda po pitanju KiM - naveo je Lović.

This browser does not support the video element.

Lović o razgovorima ministra Đurića u Berlinu  Kurir televizija

Lović je istakao da nakon sastanka Šolca i Vučića možemo videti da Nemačka želi da Srbija bude više integrisana po pitanju evropskog puta:

- Saradnja Srbije sa Francuskom je doprinela ublažavanju stavova Nemačke prema Srbiji.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

Stručnjaci o govoru Vučića pred SB UN i borbi za Kosovo  Kurir televizija