Za toplije zimske dane: Fondacija Mozzart renovirala stolariju Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu

„Posebno nam znači što ćemo lakše grejati prostorije za pacijente tokom zime“, poručila načelnica ustanove

Promo

Stari prozori koji ne mogu u potpunosti da se zatvore, mrak, vlaga i hladnoća u prostorijama gde osobe sa cerebralnom paralizom dolaze na terapije, mokri hodnici svaki put kada pada kiša i duva jak vetar... Upravo tako je donedavno izgledala Specijalna bolnica za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u ulici Braće Jerković u Beogradu, ali zahvaljujući donaciji Fondacije Mozzart ova ustanova zablistala je novim sjajem. Obnovljena ulazna vrata i prozori, kao i svetlarnik, uneli su mnogo dnevne svetlosti, a pacijentima i osoblju posebno će biti značajni u hladnim danima koji predstoje.

Promo 


„Čast mi je da, kao načelnik Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, u ime naših pacijenata, osoblja, direktorke dr Danijele Baščarević i u svoje lično ime, zahvalim Fondaciji Mozzart za ovu značajnu donaciju. Njihova pomoć nam je omogućila zamenu prozora i vrata, od samog ulaza u bolnicu do prostorija koje se koriste za radnu i art terapiju, učionica škole „Dragan Hercog“, fizio sale, svetlarnika… Ne samo da bolnica lepše izgleda i komfornija je našim pacijentima, već ćemo imati bolju toplotnu izolaciju i lakše ćemo moći da zagrejemo prostorije tokom jesenjih i zimskih meseci. Takođe imamo i bolju zvučnu izolaciju koja nam je bitna prilikom rada sa našim pacijentima”, istakla je dr Zorica Đuričić, načelnik ustanove.


Kroz ovu ustanovu dnevno prođe i više od 30 pacijenata, a pod istim okriljem je i OŠ „Dragan Hercog“, specijalizovana za pružanje obrazovanja deci koja su zbog bolesti sprečena da pohađaju redovnu nastavu. Korisnicima su na raspolaganju različiti sadržaji, neki od njih šiju u okviru radne terapije, drugi slikaju i prave predivne kolaže, a sada će sve to raditi u prostorijama punim svetlosti i toplote.
„Raduje što smo bili u prilici da odreagujemo na vreme i završimo radove pre dolaska hladnih zimskih dana. Nadamo se da smo pacijentima, kao i divnim ljudima koji o njima vode računa, olakšali boravak u bolnici. Oduševljeni smo različitim sadržajima kojima korisnici ovde mogu da ispune vreme, kao i pažnjom sa kojom se postupa sa njima, a verujemo da će im sada biti još lepše i komfornije. Fondacija Mozzart je sada već prepoznata kao pouzdan partner zdravstvenom sistemu naše zemlje i nastavljamo sa akcijama usmerenim na pomoć onima kojima je najpotrebnije“, poručila je Milica Čakajac iz Fondacije Mozzart.

Promo 


NOVA OPREMA ZA USTANOVE, BESPLATNI PREGLEDI ZA GRAĐANE


Posle 25 godina služba hitne pomoći ambulante u selu Kucura dobila je novo vozilo, 60 klima uređaja stiglo je odeljenjima intenzivne nege, porodilištima i domovima zdravlja, organizovani su besplatni pregledi za građane, donirana brojna medicinska oprema i to sve u okviru velikog humanitarnog karavana Fondacije Mozzart.


Zahvaljujući portabilnom ultrazvučnom aparatu, koji je stigao na adresu Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, u Beogradu je besplatno pregledano više od 400 pacijenata i otkriveno 10 aneurizmi trbušne aorte. U okviru karavana „Tvoja štitna tvoj štit” koji je Fondacija Mozzart realizovala u saradnji sa udruženjem „Heroine” obavljeno je 3.141 pregled. Putujuća ambulanta posetila je Beograd, Jagodinu, Kragujevac, Novi Sad, Kraljevo, Niš, Leskovac, Valjevo, Šabac, Kulu i Sivac. Uskoro kreće novi karavan „Budi hrabra, pregledaj se” koji će tokom oktobra imati 11 stanica širom zemlje, sa ciljem da ženama starosti do 50 godina pruži besplatne ultrazvučne preglede dojke.

Promo