DEČAK (6) SE UTOPIO ZA MINUT, TRENUTAK NEPAŽNJE DOVEO DO TRAGEDIJE: Detalji utapanja deteta na Zlatiboru, baba sve gledala

Profimedia

Vlasnik firme za održavanje bazena G. I. (66), uhapšen je posle nesreće u kojoj se dečak V. I. star šest godina iz Beograda, utopio u bazenu poznatog zlatiborskog hotela. Nesreća se dogodila u utorak oko 21 čas, nakon čega je telo u bazenu ugledala njegova baba.

Uhapšeni G.I. se iza rešetaka našao zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv opšte sigurnosti, njemu je određeno zadržavanje do 48 časova.

- Očekujemo rezultate obdukcije. Istraga je u toku i ona obuhvata saslušanje drugih osoba i utvrđivanje njihove eventualne odgovornosti, kao i veštačenja - rekao je za „Novosti“ Marko Dimitrijević, tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Užicu.

Dete je u trenutku nesreće na bazenu bilo sa babom.

Ona je bila prisutna na bazenu u trenutku nesreće, ali da je samo minut nepažnje bio dovoljan da se dečak utopi. Ona je ugledala dečakovo telo, usledila je bezuspešna borba za njegov život.

Institut "Batut" je ranije upozorio, da je za smrtni ishod utapanjem dovoljno svega 20 sekundi, zbog čega se starateljima savetuje izuzetan oprez na kupanju sa mlađom decom.

Tužilaštvo i policija su obavili uviđaj, a zatim je po nalogu tužilaštva obavljena obdukcija tela, čiji se rezultati iščekuju.

(Kurir.rs/Novosti/Preneo: Đ. M.)