SVET FUDBALA STIGAO U BEOGRAD! Srpska prestonica domaćin važnog okupljanja u organizaciji UEFA, a uz podršku FSS!

Fss

U Sava centru u Beogradu u sredu pre podne otvorena je redovna godišnja Konferencija za licenciranje klubova i finansijsku održivost u organizaciji UEFA i uz podršku Fudbalskog saveza Srbije.

Ova konferencija okupila je predstavnike klubova, fudbalskih asocijacija, stručnjake i učesnike iz celog sveta, koji su došli da razmene znanja i iskustva u oblasti licenciranja i finansijskog upravljanja u fudbalu.

Posle uvodnog obraćanja Aleša Zavrla, šefa odseka UEFA za licenciranje klubova, koji je pohvalio Srbiju kao domaćina i naglasio tradiciju i strast koje naša zemlja gaji prema fudbalu, prisutne je pozdravila potpredsednica Fudbalskog saveza Srbije Sandra Sremčević:

”Uvaženi predstavnici UEFA i ostalih fudbalskih konfederacija, poštovani predstavnici nacionalnih saveza, FIFpro i Udruženja klubova,
velika mi je čast i zadovoljstvo da vas pozdravim u ime Fudbalskog saveza Srbije i da vam poželim dobrodošlicu u Beograd, grad sa bogatom fudbalskom tradicijom i ljubavlju prema najlepšoj igri na svetu, grad koji će 3. aprila naredne godine biti domaćin sastanka najvišeg tela evropskog fudbala – Kongresa UEFA. Vaše prisustvo na ovoj značajnoj Konferenciji o licenciranju klubova i finansijskoj održivosti, svedoči o našoj zajedničkoj posvećenosti razvoju fudbala, unapređenju standarda i jačanju integriteta sporta. Licenciranje klubova nije samo tehnički proces, ono je ključni deo naše strategije za profesionalizaciju fudbala, održavanje visokih standarda i obezbeđivanje fer i transparentne konkurencije. Kroz ovaj sistem svi mi radimo na stvaranju zdravog okruženja u kojem klubovi, igrači i navijači mogu da napreduju i gde fudbal može da ostvari svoj puni potencijal. U saradnji sa UEFA i drugim konfederacijama, mi postavljamo temelje za budućnost fudbala ne samo u našim zemljama, već i na globalnom nivou. Verujem da ćemo na ovom sastanku preduzeti konkretne korake ka unapređenju sistema licenciranja i da ćemo postaviti nove standarde koji će služiti kao uzor i inspiracija za fudbalske saveze širom sveta. Hvala Vam još jednom što ste danas ovde, što ste prihvatili da budete deo ove važne inicijative, želim vam uspešan i produktivan sastanak, kao i prijatan boravak naredna dva dana u našem prelepom Beogradu.” – rekla je Sandra Sremčević.

U radnom delu Konferencije, menadžer za licenciranje FSS Nenad Santrač, održao je veoma zanimljivo predavanje i uz pomoć video prezentacije objasnio strukturu i organizaciju fudbala u Srbiji, sa posebnim osvrtom na najveće uspehe naših reprezentativnih selekcija od 1930. godine do danas.

Zahvaljujući dvadesetogodišnjem iskustvu u oblasti licenciranja klubova, Santrač je na vrlo jednostavan način približio kriterijume za licenciranje, njihovu primenui način na koji se mogu prilagoditi različitom fudbalskom okruženju.

U naredna dva dana, konferencija će obuhvatiti različite radne grupe, radionice i panel diskusije, gde će se učesnici detaljno baviti konkretnim izazovima i rešenjima u oblasti licenciranja i finansija. Sastanak u Beogradu je važan korak ka unapređenju upravljanja fudbalskim klubovima i obezbeđuje platformu za konstruktivan razgovor i saradnju.

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Piksi: Ne držim se kao pijan plota  Kurir