BEMUS se vratio u Sava centar: Jonas Kaufman nastupio u praznoj dvorani u nastavku programa na Kolarcu violončelisti Petar Pejčić i Maja Bogdanović

Balkon renovirane Plave dvorane je bio prazan, a parter slabo popunjen. Razlog za to sigurno leži u visokoj ceni ulaznica od čak 9.000 dinara. Za festival koji dotira država, malo je previše. BEMUS traje od 1. do 26. oktobra, a sreća da ima na njemu i besplatnih programa

Gregor Hohenberg

Beogradske muzičke svečanosti BEMUS otvorene su sinoć koncertom svetske operske zvezde Jonasa Kaufmana, koji važi za najvećeg tenora današnjice.

ATA images 

Kaufman je prvi put nastupio u Beogradu, a u Sava centru duvala je promaja. Balkon renovirane Plave dvorane je bio prazan, a parter slabo popunjen. Razlog za to sigurno leži u visokoj ceni ulaznica od čak 9.000 dinara. Za festival koji dotira država, malo je previše. BEMUS traje od 1. do 26. oktobra, a sreća da ima na njemu i besplatnih programa i koncerata sa ulaznicama od oko 1.000 dinara.

Clara Evens  Petar Pejčić

U nastavku, publika će imati priliku da uživa u nastupima muzičkih velikana različitih generacija, među kojima će se na sceni Kolarčeve zadužbine naći violinista Kiril Trusov i pijanistkinja Aleksandra Trusova, violončelista Petar Pejčić i pijanista Dmitro Semikras, violončelistkinja Maja Bogdanović i pijanistkinja Nino Gvetadze, flautistkinja Silvija Karedu sa Simfonijskim orkestrom RTS, pod upravom Srbe Dinića, pijanistkinja Eva Gevorgijan u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra, pod upravom Sergeja Smbatijana, kao i pijanista Simon Trpčeski, koji će nastupiti sa orkestrom Virtuozi, pod upravom Bojana Suđića. Ceo program se nalazi na sajtu festivala Bemus.rs.