UZBUNA U KASARNAMA U BIH, DIGNUT NIVO BEZBEDNOSTI ZBOG PRETNJI! Stigao dopis svim policijskim agencijama i firmama koje se bave proizvodnjom oružja

U Bosni i Hercegovini podignut stepen zaštite u bezbednosnim i vojnim objektima zbog pretećih dojava

Printscreen Ebrcko.net

Oružane snage Bosne i Hercegovine podigle su stepen zaštite u bezbednosnim i vojnim objektima zbog pretećih dojava koje su stigle juče u 15 sati.

Kliks prenosi da je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) nakon toga uputila dopis svim policijskim agencijama i firmama koje se bave proizvodnjom oružja da pojačaju mere bezbednosti zbog eventualnih napada, koji se posebno odnose na kasarne i objekte namenske industrije.

U toku su pregledi kasarni i objekata vojne industrije širom BiH kako bi se otkrilo da li postoji realna opasnost.

Navodi se da SIPA takođe intenzivno radi na pronalasku IP adrese osobe koja je uputila prijetnju.

U obaveštenju se navodi da je od 2.10.2024. godine pa do daljnjeg zabranjen ulazak u krug objekata vojne industrije vozilima koja dostavljaju hranu i vozilima brze pošte.

Vozila firmi koje izvode radove u krugu objekta moraju da budu detaljno pregledana pre svakog ulaska i izlaska.

Kliks navodi da prošle nedelje stiglo više dojava o postavljenim bombama u više objekata, među kojima su Aerodrom Sarajevo, tržni centri u Sarajevu i mnoge škole.

(Kurir.rs/Klix/Preneo: N. V.)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

"SRBIJA 50% ORUŽJA PRODA AMERICI, A KUPUJE OD RUSA" Andrić za Kurir televiziju: Naša država se našla između istoka i zapada!   Kurir televizija