MINISTARSTVO I KANCELARIJA SAVETA EVROPE O UNAPREĐENJU OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA: Nastavljeni razgovori o temama od posebne važnosti (FOTO)

Nastavljeni su razgovori o temama od posebne važnosti za unapređenje oblasti javnog informisanja u Srbiji

Kurir

Ministar informisanja i telekomunikacija g. Dejan Ristićsastao se u Beogradu sa šefom Misije Saveta Evrope u Republici Srbiji g. Janošem Babićem.

Tokom posete ministra Ristića Misiji Saveta Evrope u Beogradu nastavljeni su razgovori o temama od posebne važnosti za unapređenje oblasti javnog informisanja u Republici Srbiji.

Ministar g. Ristić upoznao je sagovornika sa prvim rezultatima intenziviranog dijaloga sa akterima na medijskoj sceni i ponovio opredeljenost i odlučnost Ministarstva u pravcu kontinuiranog unapređenja oblasti javnog informisanja.

Ministar g. Ristić i g. Babić razgovarali su o najvažnijim temama koje se tiču medijskog pluralizama, slobode izražavanja, poštovanja nacionalnih i međunarodnih propisa i profesionalnih standarda, kao i bezbednosti novinara. Ministar je obavestio gospodina Babića da je u prvih devet meseci ove godine zabeležen znatno manji broj slučajeva ometanja rada ili ugrožavanja bezbednosti novinara u Srbiji.

Šef Misije Saveta Evrope u Beogradu zamolio je za podršku ministra informisanja po pitanju ratifikacije konvencije Saveta Evrope o pristupu zvaničnim dokumentima - Tromso konvencije koju je Republika Srbija već potpisala.

Sagovornici su i ovoga puta izrazili posvećenost daljoj saradnji i dijalogu te ukazali na važnost primene međunarodnih obaveza i poštovanje zakonskih propisa i obaveza proisteklih iz članstva Republike Srbije u Savetu Evrope.