JOŠ JEDNO HAPŠENJE ZBOG UTAPANJA DEČAKA (6) NA ZLATIBORU! Pao menadžer apartmana, evo za šta se tereti

Kurir/S.U.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čajetini uhapsili su muškarca (43) iz ovog mesta, zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

"On se sumnjiči da, kao menadžer jednog apartmanskog kompleksa na Zlatiboru, nije preduzeo bezbednosne mere na bazenu u spa centru u kojem se utopio šestogodišnji dečak iz Beograda" piše u saopštenju policije koje je dostavljeno medijima.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Užicu.

Podsetimo, obdukcioni nalaz tela šestogodišnjeg dečaka iz Beograda, čije je beživotno telo nađeno sinoć oko 21 sat u bazenu hotela na Zlatiboru, potvrdio je da je smrt nastupila usled utapanja.

Policija i tužioci su odmah izašli na mesto nesreće i, nakon obavljenog uviđaja, uhapšen je Užičanin (65) iz firme koja je imala ugovor sa hotelom oko održavanja bazena.

- Sumnja se da je u dnu bazena bila cev koja služi za odvod i pretpostavlja se da je došlo do vakuma, koji je dete povukao, te da zbog toga nije moglo da se izvuče. Dečak je bio u bazenu, u kojem je dubina vode bila oko 15 centimetara. Činjenica je da preko cevi nije bila rešetka, koja je trebala tu da stoji. Pozvan je i veštak koji bi trebalo da utvrdi sve relevantne činjenice o ovom slučaju - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Prema rečima sagovornika, dečak je bio sam u vodi, dok je na kraju tog dela bazena bila njegova baka.

Kurir.rs/Informer

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Hapšenje  Mup Srbije