VILDOZA PONOVO U CRVENO-BELOM DRESU: Bio sam pre dve godine u Crvenoj zvezdi, znam koliko su povezani!

Luka Vildoza veruje da mu je igranje u Crvenoj zvezdi mnogo olakšalo dolazak u Olimpijakos, jer je već oseća kao da u potpunosti poznaje kulturu kluba.

Starsport/Srđan Stevanović

Ovog leta Luka Vildoza prešao je iz Panatinaikosa u Olimpijakos, pa je transfer između dva rivalska kluba bio praćen uz mnogo kritika. Bivši igrač Crvene zvezde je objasnio kako je došlo do saradnje sa grčkim crveno-belim timom, govorio je i o periodu u Beogradu i sličnostima sa klubom iz Pireja, kao i o saradnji sa Duškom Ivanovićem i Erginom Atamanom.

Posle prošlogodišnje drame Kostasa Slukasa i "izdaje veka" kako su je videli navijači Panatinaikosa, u ovom prelaznom roku i Luka Vildoza je krenuo istim putem. Argentinac je pronašao način da opravda svoj dolazak u redove rivala. "Mislim da je to nešto posebno. Ne mogu svi igrači da kažu da su igrali i za Panatinaikos i za Olimpijakos. Dakle, stvarno sam srećan", ispričao je Vildoza za Jurohups.

Posle godinu dana Vildoza će ponovo obući crveno-beli dres, ali ne onaj beogradski... Ipak, boravak u klubu sa Malog Kalemegdana mnogo mu je pomogao u periodu adaptacije na novu sredinu. "Bio sam pre dve godine u Crvenoj zvezdi. Znam koliko su povezani i osećam se kao da sam već igrao ovde. Oni su na neki način braća i ovde se osećam veoma prijatno. Doživljavam ovo kao da su me ljudi primili raširenih ruku i ponovo se osećam kao ja", reako je Argentinac.

Starsport 

Bivši igrac Crvene zvezde dokao se saradnje sa trenerima. Najpre je uporedio šefove struke dva prethodna kluba: "Duško Ivanović je bio, pa, bio je temeljniji u svom pristupu, dok je kod Atamana bilo više "pik end rola", mnogo individualnih veština", rekao je Vildoza i potom dodao: "Sada moram da se prilagodim treneru Barcokasu. Mislim da me je to dobro spremilo, jer se ovde radi sa mnogo dodavanja i imaćemo mnogo otvorenih šuteva. Ali ipak, prema njegovoj filozofiji, ako ne igrate odbranu biće teško na terenu", ispričao je otganizator igre.

Vildoza je posle odlaska u Olimpijakos otvoreno pričao o odnosu sa najboljim turskim trenerom, nije krio nezadovoljstvo zbog saradnje koju su imali bez obzira na osvojenu titulu Evrolige. Argentinac veruje da će nova sredina imati mnogo bolji uticaj na njegovu igru: "Sa Ivanovićem sam na kraju sezone imao zaista dobar odnos koji mogu da povežem da trenerom Barcokasom. On je blizak sa igračima, a prošle godine nisam imao dobar odnos sa trenerom, ako što svi znaju. Ipak, način na koji trenira, pobeduđuje... Ne možete ništa da kažete kad neko sve dobija", konstatovao je Vildoza.

Luka Vildoza je sa Panatinaikosom odvojio Evroligu u sezoni za nama, prethodno je igrao u Crvenoj zvezdi i Baskoniji.

(Kurir sport/Mondo)