ŠTA SU RADILI SPASIOCI DOK JE DETE UMIRALO NA DNU BAZENA?! Ekspert za Kurir televiziju o tragediji na Zlatiboru: Nažalost, nije prvi slučaj, statistika je crna

"Ovde je problem sistem, prvo zato što su odgovorna lica morala bolje da reaguju, a drugo zato što su roditelji morali da budu uz svoju decu"

Dado Đilas

Šestogodišnji dečak iz Beograda utopio se u bazenu poznatih apartmana na Zlatiboru, a kako se sumnja, smrt je prouzrokovala pumpa bazena. Kada je dečak zaronio, pumpa ga je navodno povukla na dno.

Dragan Kerkez iz Udruženja spasilaca na vodi Srbije govorio je na ovu temu za Kurir televiziju:

This browser does not support the video element.

Kerkez o utapanju dečaka (6) iz Beograda u hotelskom bazenu  Kurir televizija

- Svetski dan prevencije utapanja je 25. jula, a ovogodišnji slogan je "svako može da se utopi, ali niko ne treba", posebno ne u jednom hotelskom kompleksu koji mora da sadrži sva odgovorna lica, ako već postoji bazen. Postoje pravila o broju i poziciji spasioca kod bilo kog bazena - istakao je Kerkez na početku, ističući važnost spasioca kod bazena bilo koje veličine.

On je podelio i poražavajuću statistiku:

- Ovde je problem sistem, prvo zato što su odgovorna lica morala bolje da reaguju, a drugo zato što su roditelji morali da budu uz svoju decu. Ovo nije prvi ovakav slučaj. Brojke kažu da u starosnom dobu do šest godina je utapanje vodeći uzrok smrti.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

CRNA STATISTIKA! Za dve nedelje se udavilo više od 15 ljudi!  Kurir televizija