"PRAVE SE SPISKOVI ZA EVAKUACIJU SRBA" Ambasador Srbije iz Libana za Kurir televiziju: Javilo nam se 30 ljudi za koje nismo znali da su ovde, noć je bila napeta

"Noć je bila napeta, bilo je deset vazdušnih napada na ciljane zgrade u predgrađima"

Shutterstock, Kurir Televizija

Ambasador Srbije u Bejrutu, Milan Trojanović, preporučio je građanima Srbije da ne dolaze u Liban zbog nepredvidive situacije, a onima koji u Libanu žive savetovao je da se presele u bezbednija područja ili da napuste što pre tu bliskoistočnu zemlju.

On je za Kurir televiziju rekao i kakvo je trenutno stanje:

Kurir Televizija 

- Noć je bila napeta, bilo je deset vazdušnih napada na ciljane zgrade u predgrađima. Dronova od jutros nije bilo, juče su se pojavili posle dva dana nestanka, to je psihološki rat.

This browser does not support the video element.

Ambasador Srbije iz Libana: Ni ne znamo koliko naših državljanina ovde živi, pravi se lista za evakuaciju  Kurir televizija

Ponovo je istakao koliko je bitno da se naši državljani jave kako bi bili dodati na listu za evakuaciju, ako situacija dodatno eskalira.

- Nemamo uvid u to ko od naših državljanina dolazi i odlazi iz Libana, ali sada pravimo listu naših građana kao i listu onih koji bi se evakuisali. Oko 30 građana za koje nismo znali su se prijavili ambasadi - rekao je Trojanović.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

Jović se osvrnuo na taktiku izraela kroz istoriju, pa je pomenuo i specifičnost teritorije Libana  Kurir televizija