JESEN U HURGADI: Idealno vreme za savršeno i nezaboravno letovanje

Promo

Ako razmišljate o tome gde da pobegnete od kišnih dana, niskih temperatura i uživate u toplom suncu, Hurgada je savršena destinacija za "letovanje" u jesenjim mesecima. Sa prijatnim temperaturama vazduha i mora, i laganim povetarcem, ovaj egipatski biser na obali Crvenog mora pruža idealne uslove za opuštanje i avanturu, bez letnje gužve.

Jesen u Hurgadi otvara vrata uzbudljivim izletima. Za ljubitelje morskih avantura, ronjenja i snorklinga, višesatna lutanja među koralnim grebenima Crvenog mora su neizostavni doživljaji. Kristalno čista voda otkriva šareni svet podvodne flore i faune, dok susret s delfinima ostavlja bez daha.

Promo 

Ako više volite čvrsto tlo, preporučujemo safari izlete u pustinji. Vozite quad kroz zlatne dine, posetite beduinska sela i uživajte u nezaboravnom zalasku sunca uz tradicionalni čaj. A za one koji žele da se osveže istorijom, tu su izleti do drevnih gradova - Luksor i Kairo, gde možete posetiti čuvene piramide, hramove i muzeje.

Hurgadi je poznata i po svojoj marini, gde možete prošetati promenadom uz more, obići brojne radnje sa suvenirima i uživati u prelepim restoranima i kafićima. Za one koji traže mir, El Gouna, mondensko naselje u blizini Hurgade, nudi luksuzne plaže i lagune koje mame na opuštanje.

Promo 

Takođe, nemojte preskočiti da posetite Akvarijum u Hurgadi, gde ćete imati priliku da saznate više o fascinantnom morskom životu Crvenog mora i uživate u pogledu na najveće akvarijumske divove u ovom delu sveta.

Egipatska kuhinja je prava poslastica za ljubitelje dobrog zalogaja. Obavezno probajte koshari, tradicionalno jelo od pirinča, testenine, sočiva i hrskavog luka, koje će vas zasititi i oduševiti svojim specifičnim ukusom. Ljubitelji morskih plodova će uživati u sveže ulovljenoj ribi i škampima, spremljenim na lokalni način.

Promo 

Za desert, basbousa je neizostavan zalogaj! Ovaj sočni kolač od griza sa sirupom od ruže ili pomorandže pravo je milovanje za nepca. Takođe, probajte kunafu, tradicionalni desert sa kremastim punjenjem i hrskavim slojevima testa, koji se savršeno slaže uz šoljicu egipatskog čaja ili kafe.

Promo 

Kada je reč o pićima, uz letnje večeri u Hurgadi neizostavno je probati karkade (hibiskus čaj), osvežavajuće piće koje je jednako ukusno i toplo i hladno. Ljubitelji osvežavajućih napitaka mogu uživati u asab soku, svežem soku od trske, koji je popularan među lokalnim stanovništvom i dostupan na svakom koraku.

Jedan od najpopularnijih hotela u ovom trenutku, jeste novootvoreni Serry Beach Resort 5*, koji se nalazi u Memši, novom turističkom centru, ali na jednoj od najboljih plaža te oblasti. Odlikuje ga moderan boho dizajn u arapskom stilu, ali važnije od toga, odlična usluga i izraženo gostoprimstvo. 

Promo 

Drugi hotel, koji spada takođe u grupu relativno skoro otvorenih jeste Pickalbatros Blu Spa Resort 5*, namenjen samo odraslima, starijima od 16 godina. Hotel je deo čuvenog lanca hotela, inače veoma popularnim među onima koji često posećuju Hurgadu. Idealan je za odmor u paru, a nudi uslugu All Inclusive. 

Swiss Inn Resort 5*, godinama je možda i omiljeni hotel naših turista iz Srbije. Osim što se nalazi na lepoj peščanoj plaži, u samom centru Hurgade, hotel je poslednjih godina na glasu da ima sjajnu hranu i fenomenalnu uslugu. 

Promo 

Jesen u Hurgadi nudi savršenu ravnotežu između avanturizma, relaksacije i kulturnog bogaćenja. Uz raskošnu ponudu izleta, predivne plaže i ukusne specijalitete, ovo je idealna destinacija za sve koji žele da produže leto i uživaju u toplim jesenjim danima. Rezervišite svoje mesto već danas i dozvolite sebi luksuz savršenog odmora u ponudi agencije "1A Travel" za Egipatu toku zime! 

Rezervaciju za svoj odmor možete uraditi i samostalno online ili pozivom na call centar 011 655 78 00.  Tunis čeka na vas!

Promo