"ŽELIM DA PEŠIĆ OSTANE SELEKTOR" Nikola Jokić otvoreno pričao o reprezentaciji Srbije: Poraz od Amerike mi je najteži u karijeri!

MATTHEW STOCKMAN / Profimedia

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić otkrio je da mu je poraz od Sjedinjenih Američkih Država u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu definitivno najteži u karijeri.

Košarkaši Srbije vratili su se sa Olimpijskih igara iz Pariza kao heroji nacije. Zaslužili su zlato, ali im je oko vrata na kraju ipak zasijala bronza - najsjajnija u istoriji!

Najbolju košarku igrali su naši momci u Parizu, uspeli su da odirže čas košarke moćnom američkom "drim-timu", ali im se nije dalo da prođu u veliko finale. Gotovo perfektan meč odigrali su u polufinalu protiv Amerikanaca, ali protivnik je uz obilatu pomoć sudijske trojke uspeo da napravi preokret i na kraju slavi sa 95:91.

U razgovoru sa novinarima u Abu Dabiju Nikola se prisetio epskog okršaja sa Amerima.

"Bila je dobra utakmica. Sigurno najveći poraz u mojoj karijeri do sada. Velika šansa, ali eto... Na kraju su nas pobedili. Neki ljudi će gledati to kao normalan poraz, nama koji smo igrali sigurno je bio najteži poraz u karijeri", isren je bio Jokić.

Dado Đilas 

Jokić je naglasio da bi voleo da Svetislav Pešić ostane selektor reprezentacije Srbije.

"Ja sam sa trenerom uvek u dobrim odnosima i, normalno, želim da ostane. Mislim da je to na njemu, a ne na nama, tako da mi ćemo sigurno, ako je on selektor, da damo sve od sebe na terenu. Ako odluči da ne nastavi, mislim da ćemo svakako da ga podržimo, jer mislim da je za ovih par godina uradio veliku stvar za našu košarku", rekao je Nikola.

Kurir sport/J.M./

This browser does not support the video element.

Emocija Nikole Jokića posle koša  RTS