Otkriveno koliko je Metju Peri platio smrtonosnu dozu ketamina: Isplivala prepiska, u sve umešan i njegov lični asistent

Perijev lični asistent, Kenet Ivamasa, koji je priznao da je ubrizgao lek Periju, i navodni posrednik koji je rekao da je nabavio ketamin od Sange.

Profimedia

Jedan od dvojice lekara koji su među petoro optuženih za smrt zvezde serije "Prijatelji", Metjua Perija, od predoziranja priznao je u sredu krivicu za ilegalnu distribuciju ketamina.

Mark Čavez izjasnio se o krivici na Okružnom sudu SAD u Los Anđelesu. Pri izricanju presude mogao bi da dobije i do 10 godina zatvora.

Printscreen YouTube 

Još jedan lekar optužen u ovom slučaju, Salvador Plasencija, izjasnio se da nije kriv, kao i suoptužena Džesvin Sanga, poznata kao "kraljica ketamina".

Perijev lični asistent, Kenet Ivamasa, koji je priznao da je ubrizgao lek Periju, i navodni posrednik koji je rekao da je nabavio ketamin od Sange, već su se izjasnili krivima za optužbe s kojima su suočeni.

Printscreen YouTube 

Vlasti kažu da je Plasencija u porukama Čavezu koliko naplatiti Periju za lek napisao: "Pitam se koliko će ovaj moron da plati".

Dvojica lekara sastala su se na pola puta između Los Anđelesa i San Dijega tog istog dana, razmenivši najmanje četiri bočice leka.

LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia 

Peri je Plasenciji platio 4.500 dolara za doze, što je navelo Plasenciju da zamoli Čaveza da nastavi s isporukom kako bi dva lekara mogla da budu oni "kojima će se Peri vraćati".

Plasencija je prepisao ketamin Periju i obučio asistenta koji mu je lek ubrizgavao, prema sudskim dokumentima.

TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Peri je preminuo u 54. godini u oktobru 2023. od "akutnog učinka" ketamina i drugih supstanci zbog kojih je izgubio svest i utopio se u džakuziju, po obdukciji iz decembra 2023.

Glumac je javno govorio o decenijama zloupotrebe raznih supstanci, uključujući i godine u kojima je glumio Čendlera Binga u hit televizijskom sitkomu iz 1990-ih "Prijatelji".

(Kurir.rs/ L. S.)

Bonus video

This browser does not support the video element.

DROGA "KROKODIL" IZJEDA MESO! Stručnjaci upozoravaju: Ovo je jedina stvar opasnija od droge, kokain seku izlomljenim staklom!  Kurir televizija