Zahvaljujući politici Vučića i Vučevića, između Srbije i Srpske izgrađeno je više mostova nego u prethodnih sto godina!

Instagram

Srbija ostaje destabilizujući i preteći faktor u regionu, reče Kurti nakon razgovora sa Plenkovićem. Ova dva drugara su još zaključili da bi trebalo produbiti njihovu saradnju na polju bezbednosti i zajedničkih obuka i razmene personala. Obuka vojske NATO članice sa paravojnim albanskim formacijama koje nemaju utemeljenje po međunarodnom pravu, za njih dvojicu nije nešto što destabilizuje region. Ipak je ovoj dvojici junaka važnije sačuvati savezničke odnose, a zašto i ne bi kad su im oproštene SS divizije, zločini i nepočinstva iz prošlosti i sada su bastioni demokratije i uzdanice svojih zapadnih prijatelja.

 Denis Bećirivić grubo prekršio Dejton

Da dotični dvojac ne bude usamljen u strelicama koje upućuje ka našoj zemlji pobrinuo se Denis Bećirović koji je sa govornice Generalne skupštine UN poručio da su velikodržavne aspiracije Srbije prema teritorijama drugih zemalja u regiji, suštinski razlozi zbog kojih su Bosna i Hercegovina i Zapadni Balkan izloženi novim opasnostima. Samo ovo obraćanje je grubo kršenje Dejtona, jer dotični predstavlja sva tri naroda svoje zemlje i može da iznosi jedino politički stav usaglašen od svih, međutim on ovakvo svoje ponašanje ne vidi kao razlog nestabilnih prilika u Bosni i Hercegovini. Kritike zvaničnika, naslovi u novinama, negativni medijski izveštaji širom regiona o našoj zemlji, našem predsedniku i njegovim saradnicima su svakodnevna pojava. Šta činiti povodom toga? Ništa specijalno, nastaviti istom putanjom samo još brže i odlučnije jer upravno reakcije iz Zagreba, Sarajeva i Prištine su najbolji putokazi koji nam govore da nismo zalutali, da idemo tačno gde treba. Naša zemlja mora nastaviti da podržava srpski narod bez obzira gde on živi.

Instagram 

Srbija je najveći investitor u Republici Srpskoj

Odlična je vest da je Srbija prvi spoljnotrgovinski partner Repubilke Srpske i da čini 16,5 odsto ukupne spoljnotrgovinske razmene, kao i to da je Srbija i najveći investitor i da je od tri milijarde evra ukupnih investicija u Srpskoj, oko 1,25 milijardi ili 38 odsto iz Srbije. Znamo da su sredstva Vlade Srbije uložena u brojne kapitalne projekte ne samo u opštinama u Srpskoj već i onima sa većinskim srpskim stanovništvom u Federaciji BiH. Radi se o školama, vrtićima, domovima zdravlja, bolnicama. Zahvaljujući politici Aleksandra Vučića između Srbije i Srpske izgrađeno je više mostova nego u prethodnih sto godina. I normalno je da onima koji ne žele dobro Srbima bez obzira sa koje strane Drine žive ovo smeta. Smeta im i što Vučić pomaže budžet Srpske tako što naše banke kupuju hartije od vrednosti Republike Srpske. Neka im smeta, sankcije i blokade na Drini nisu i neće biti politika predsednika i njegovih saradnika.

Politika očuvanja i odbrane nacionalnih vrednosti

Upravo zbog ovakve politike i ličnog doprinosa odličnim odnosima Srbije i Srpske, naš premijer Miloš Vučević odlikovan je Ordenom Republike Srpske na lenti. Vučević je ovom prilikom obrazložio svoj lični i intimni odnos prema Republici Srpskoj rekavši: „Kao gimnazijalac pratio sam i živeo uz vesti o nastajanju Republike Srpske, o burnim dešavanjima početkom devedesetih, pa sam kao student čekao vesti iz Dejtona i kako će se sve to okončati. Nisam mogao ni da sanjam da ću jednog dana biti u prilici da dobijem ovako visoko, veliko priznanje od predsednika Republike Srpske i da ću doprineti učvršćivanju odnosa Srbije i Srpske“. Da je zaslužio ovaj Orden naš premijer je pokazao i prethodnog vikenda družeći se sa Krajišnicima u Kovilovu. Na drugom po redu Krajiškom zboru u Kovilovu su se predstavila krajiška udruženja iz Srbije i Republike Srpske, krajiški pisci i slikari, a održana je i sportsko-rekreativna manifestacija „Krajiški višeboj". Okupljenom narodu Vučević je poručio: „Hvala vam što čuvate i negujete naš jezik i pismo, našu veru i kulturu i naš koren — sve ono što su nam bezbroj puta pokušali oduzeti, a zahvaljujući snazi našeg naroda mi smo sve te vrednosti sačuvali". Upravo ove reči najbolje opisuju politiku očuvanja i odbrane nacionalnih vrednosti i interesa koja se vodi nakon dolaska na vlast Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Ove Vučevićeve reči uznemiruju sve srbomrsce u okruženju i sve dok naši premijeri tako govore i dok ih kritikuju oni koji našoj zemlji i narodu ne misle ništa dobro znamo da smo na dobrom putu i da sva skretanja vode u stranputicu.

Privatna Arhiva 

Kurir.rs/Dnevnik