Najnovije upozorenje RHMZ na obilne padavine: Očekuju se intenzivni pljuskovi, biće i grmljavine! Jedan deo Srbije na udaru olujne košave

U toku noći očekuje se širenje padavinske zone na celu zemlјu i pojačanje intenziteta kiše i plјuskova.

Beta/Dragan Gojić, FB Printscreen, YouTube prtscr / CBS Evening News, AP / Charlie Riedel

Kiša koja će početi da pada danas kratkotrajno će se intenzivirati u toku noći na severu i zapadu (od 10 do 30 mm), a sutra na jugu i jugoistoku Srbije (od 20 do 40 mm), upozorio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije

"Do kraja dana u većem delu Srbije umereno do potpuno oblačno, na severozapadu zemlјe hladnije, a samo će na jugu i jugoistoku zemlјe i dalјe biti dužih sunčanih intervala uz letnje dnevne temperature. U toku dana padavine će biti najčešće u Vojvodini, dok će u ostalim krajevima pojava slabe kiše biti lokalna i kratkotrajna. U toku noći očekuje se širenje padavinske zone na celu zemlјui pojačanje intenziteta kiše i plјuskova. Duvaće slab i umeren, na planinama i u košavskom području povremeno jak južni i jugoistočni vetar, koji će u Vojvodini (osim južnog Banata) biti u skretanju na severni i severoistočni. Najviša temperatura od 13 na severozapadu Vojvodine do 27 na jugoistoku Srbije", stoji u najavi RHMZ.

Do kraja sedmice povremeno kiša i pljuskovi, u Banatu sutra olujna košava

U petak umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom. Ujutro i pre podne će duvati umeren i jak, u planinskim predelima i košavskom području ponegde i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će posle podne i uveče biti u skretanju na zapadni i severozapadni i u postepenom slablјenju do kraja dana. Najniža temperatura od 12 do 19, a najviša od 16 stepeni na severozapadu do 27 na jugoistoku Srbije.

Za vikend i dalјe povremeno kratkotrajna kiša i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom, koji će biti češći na jugozapadu, jugu i istoku zemlјe, ali se obilne padavine ne očekuju.

Početkom naredne sedmice, u ponedelјak i utorak pretežno sunčano uz manji porast dnevnih temperatura, a u sredu novo prolazno naoblačenje s kišom.

Meteo alarm danas na snazi u Bačkoj, Sremu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji

Printscreen/RHMZ 

Narandžasti meteo alarm se pali sutra

Printscreen/RHMZ