MELANIJA REŠILA DA OTVORI DUŠU! Trampova supruga objavljuje memoare, u njima i tema koja je podelila Ameriku

Melanija Tramp najavila memoare u kojima iznosi stavove o abortusu

Reuter 06.04.2017.

Melanija Tramp, supruga kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa, uskoro će objaviti memoare, a sada su isplivali detalji koji se tiču borbe za prava žena.

Britanski "Gardijan" ekskluzivno je otkrio delove memoara nekadašnje prve dame SAD. Melanija se u njima posebno osvrće na borbu za prava žena, pre svega na pravo na abortus.

"Imperativ je da garantujemo da žene imaju mogu da odlučuju da li žele da imaju decu na osnovu sopstvenih uverenja, bez bilo kakve intervencije ili pritiska države. Zašto bi iko osim žene imao moć da određuje šta ona treba da radi sa svojim telom. Osnovno pravo žene na slobodi i sopstveni život daje joj mogućnost da prekine trudnoću. Ograničavanje žene da je isto što i uskraćivanje kontrole nad telom. Ovo uverenje nosim ceo svoj život", navodi Melanija Tramp u memoarima.

Knjiga supruge republikanskog kandidata za predsednika biće objavljena narednog utorka.

MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Podsećamo, Donald Tramp je juče na svojoj platformi "Truth social" napisao da je, poput svoje supruge, protiv zabrane abortusa na nivou cele Amerike.

"Svi znaju da ni pod kojim okolnostima ne bih podržao federalnu zabranu abortusa i stavio bih veto na taj zakon", jasan je Tramp.

AP Matt Slocum 

Abortus je, podsećamo, jedna od glavnih tema u debatama Trampa i demokratske kandidatkinje Kamale Haris, koja je ranije okrivila Donaldove zakone za smrt žene u Džordžiji nakon prekida trudnoće. Ona je naglasila da je tragedija mogla da bude sprečena da ta savezna država nije zabranila abortus.

(Kurir.rs, The Guardian)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

"TRAMP GOVORI O FANTASTIČNOM PLANU ZA PREKID RATA U UKRAJINI!" Srpski glumac iz Njujorka o Trampovom upozorenju na 3. svetski rat!  kurir televizija