Hitno potrebno 100.000 dinara za Jakova (6): U utorak kreće u Japan na terapiju kapsulama, ali ako se novac ne skupi sva dosadašnja borba biće uzaludna

Janja (9) i Jakov (6) Stakić, sestra i brat iz Mladenovca imaju autizam, a u novoj bici neophodna je naša pomoć da dodju do leka

Privatna Arhiva

Jakovu Stankiću, dečaku sa autizmom, fali još 100.000 dinara da u utorak, 8. oktobra, krene u Japan u kliniku "Sajsej" u Osaki na terapiju kapsulama!

Pisao je Kurir i ranije o Janji (9) i Jakovu (6), bratu i sestri iz Mladenovca koji imaju autizam. Zagi i Aleksandru Stankiću, koji imaju samo jednu misiju da osposobe decu da budu iole kadri da vode računa o sebi, sa tri kredita, bolovanjem radnika obezbeđanja i platom medicinske sestre, potrebna je naša pomoć kako bi Jakov dobio potrebnu terapiju u Osaki.

Privatna Arhiva 

Janja Stankić je drugi razred specijalne škole, još nosi pelene. Njen brat Jakov je drugi put u predškolskom, još nosi pelene. Išli su Stankići put Japana prošlog decembra po terapiju za koju je cela Srbija skupljala novac. Kapsule iz Osake, koje je najpre pila devetogodišnja Janja, a kad je ona prešla na injekcije, počeo Jakov, koštaju mesečno 35.000 dinara. Oko 12.000 evra koštali su put i spravljanje terapije za Janju u klinici "Sajsej" u Osaki.

OVAKO MOŽETE POMOĆI JANJI I JAKOVU


Upiši 1544 i pošalji SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001725538-34

Uplatom na devizni račun: 160-6000001726334-71

IBAN: RS35160600000172633471

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

- U suštini, reč je o imunoterapiji, koja deluje na određene centre u mozgu, pa bi trebalo pozitivno da utiče na govor, koncentraciju, motoriku. Što je najvažnije, nema nikakvih nuspojava. Janja ima teži oblik autizma i prima tu terapiju preko injekcija. Boljitak se video posle nekoliko meseci - bolje spava, u Specijalnoj školi "Miloje Pavlović" na Banovom brdu sad sedi cela tri časa, a nije mogla ni 10 minuta. Sama se obuče, svuče, izgovara po reč-dve, i na srpskom i na engleskom. Ranije je svaka bila na engleskom. I što je najbitnije, počinje da bude tu, tačno vidiš da pogledom prati i shvata nakratko - ispričala je ranije Zaga za Kurir.

Sada je na redu Jakov.

- Iako ima blaži oblik autizma, tek sada počinje da sriče pokoju rec. Kapsule plus rad s logopedom. Ali sad zbog njega moramo u Japan. Kupili smo karte za 8. oktobar od novca skupljenog preko fondacije Budi human. Moramo dobre ljude da molimo za pomoć. Borimo se da Jakov progovori i sledeceg septembra krene u redovnu školu, a ne specijalnu. Zato smo ga ove godine drugi put poslali u predškolsko - da stignemo da ga osposobimo za školu. Fali nam oko 100.000 dinara! - navela je Zaga.

This browser does not support the video element.

POMOZIMO LUKI! Dečak je imao uobičajeno detinjstvo, sve dok mu pre drugog rođedana nije dijagnostikovan autizam!  Kurir televizija